Η εσωκοµµατική δηµοκρατία, Η πολιτική των συµµαχιών και η επιλογή Ο.Βουδούρη

Φωτό Από Καρτέσιος  ΤΟ ΣΟΥΒΕΡ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

…. Συμβαίνουν και εις …Παρισσίους

Προοίμιο Ftanei_pia: Προλαβαίνοντας το εύλογο ερώτημα : «και τι σε νοιάζει εσένα για την εσωκομματική δημοκρατία στο ΣΥΡΙΖΑ;», πέραν του ότι:

1.  Θα πρέπει να «νοιάζει» και να «κόφτει» όλους, μια και δε μιλάμε για το πώς αντιλαμβάνεται την εσωκομματική δημοκρατία, χωρίς διάθεση μείωσης, ο “περιπτεράς της γειτονιάς”, αλλά  η αυριανή κυβέρνηση.

2.  Η τραυματική  εμπειρία του πόση δημοκρατία ακολουθούν  στις γειτονιές, στα κινήματα, στους χώρους δουλειάς (π.χ. στους  ομόλογους συναδέλφους) με τους οποίους σαν «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ» συνεργαστήκαμε, επιβεβαιώνει πως δυστυχώς, τα όσα ακολουθούν δεν αποτελούν «μεμονωμένη περίπτωση» (όπως συνηθίζεται να λέγεται, π.χ. μεμονωμένοι ΜΑΤατζήδες βασανίζουν, μεμονωμένοι δικαστές-κληρικοί  σκανδαλίζουν, μεμονωμένοι πολιτικοί-«συνδικαλιστές»  τα «πιάνουν»,κλπ.).(1)

Βέλος δεξί πράσινο

Του Γιώργου Γκόνη

Π

ερί εσωκομματικής δημοκρατίας : υπάρχει έστω ένα μέλος που να νοιώθει περήφανο για το επίπεδο της εσωκομματικής μας δημοκρατίας και πολιτικής λειτουργίας, μετά την πρόσφατη απόφαση της ΚΕ;

                                             

Αντί να επιλεγεί ο δρόμος της ενεργούς συμμετοχής των μελών και των οργανώσεων, στη διαδικασία προετοιμασίας της κρίσιμης τριπλής εκλογικής μάχης του Μαίου, χάθηκαν 4 ολόκληροι μήνες, διάστημα κατά το οποίο θα έπρεπε:

α. να εξειδικευθεί η απόφαση της ΚΕ του Σεπτέμβρη, δηλαδή να περιφερειοποιηθεί η στόχευση για ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και της κυβέρνησης και όχι να αρκεστούμε στον κεντρικό πολιτικό υπερπροσδιορισμό (η Ελλάδα της κρίσης, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι δεν βιώνουν με την ίδια ένταση την κρίση, δεν έχουν ανάγκη τις ίδιες προτεραιότητες),

β. να γίνει η οργανωτική, ή πολιτική και προγραμματική προετοιμασία, με την ενεργοποίηση των μελών και των οργανώσεων, που μετά το συνέδριο «έκαναν κοιλιά»,

γ. να εξειδικευθεί η πολιτική των συμμαχιών ως συνέχεια των προηγουμένων και ομαλά και δημοκρατικά να οδηγηθούμε στις επιλογές των προσώπων.

 

Αντί για αυτά (η ευθύνη έχει πρόσωπα και ταυτότητα) ζήσαμε στιγμές υποχώρησης ή υποτίμησης της εσωκομματική ς δημοκρατίας, τάσεις επιβολής των επιλογών της ηγετικής ομάδας και ανήκουστες διαδικασίες και συμπεριφορές ξένες προς την ιστορία μας. Οι επιλογές λοιπόν του Καρυπίδη και του Βουδούρη φυσικό ακόλουθο. Εκείνο δε που μοιάζει αφύσικο  είναι το απειλητικό δάκτυλο ηγετικών στελεχών και μάλιστα από βήματος Μ.Μ.Ε. περί σύγκρουσης ως το τέλος. Ποιους άραγε απειλούν;

 

Μοιάζει δε με ανέκδοτο το επιχείρημα ότι οι διαδικασίες που επιβλήθηκαν είναι συμβατές με το καταστατικό, γιατί εύλογα θα ρωτήσω το «κόψιμο Καρυπίδη» ή η επιλογή Δρίτσα (δεν έχω τίποτα με το σύντροφο) από ποια απόφαση ποιας ΚΕ αποφασίστηκαν;

 

Δυστυχώς σύντροφοι της ηγετικής ομάδας μας οδηγήσατε σε απώλεια της ηθικής μας υπεροχής, μας οδηγήσατε σε κατάσταση απολογητική σε εχθρούς και φίλους. Όπως λέει ένας σύντροφος «μας κοντύνατε 10 πόντους» …

 

Για την πολιτική των συμμαχιών: το συνέδριο και η απόφαση του Σεπτέμβρη όρισαν, έστω σε γενικές γραμμές, το εύρος των πολιτικών δυνάμεων (αριστερή σοσιαλδημοκρατία ως εξωκοινοβουλευτική αριστερά), που επιδιώκουμε να συμμαχήσουμε, ενώ η απόφαση του Σεπτέμβρη προσδιόρισε τα βασικά χαρακτηριστικά των αυτοδιοικητικών σχημάτων, ορίζοντας ως αιχμή την ανατροπή των μνημονίων και του Καλλικράτη και βεβαίως αποσαφηνίζεται ότι η πολιτική των συμμαχιών δεν αφορά αναξιόπιστα και φθαρμένα πρόσωπα. Θεωρώ δε ότι στοιχειώδες πολιτικό κριτήριο μιας συμμαχίας είναι η επιδίωξη επιτυχίας, με προϋπόθεση να ενώνει δυνάμεις, όταν μάλιστα επικεφαλής επιλέγεται πρόσωπο «σύμμαχης δύναμη».

 

Το ζήτημα των συμμαχιών θα απαιτούσε και άλλου επιπέδου συζήτηση και άλλες διαδικασίες. Σε κάθε περίπτωση αδυνατώ να κατανοήσω την «μομφή ηγετικών στελεχών περί «πολιτικής δυσανεξίας»,στo ζήτημα των συμμαχιών, νοιώθω πολιτικά καθυστερημένος.

 

Περί Οδυσσέα Βουδούρη: Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και ως Μεσσήνιος έχω το δικαίωμα να κρίνω το πολιτικό πρόσωπο του Ο.Βουδούρη και να καταθέσω και να υπενθυμίσω ζητήματα που θεμελιώνουν τη διαφορά μας και την αντίθεσή μας στην επιλογή του.

1. Ο Βουδούρης «επιβάλλεται» το 2009 στη Μεσσηνία, ως προσωπική επιλογή του ΓΑΠ. Όλοι θυμούνται τον ανεξάντλητο μηχανισμό, υπό την αιγίδα του Νίκου Παπανδρέου και άλλων (!).  Ο Β. από τότε έως σήμερα είναι απών από τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο (εκτός από τις εκδηλώσεις με το Στουρνάρα και τη γνωστή σκηνή στην επέτειο).(σ.σ. F.p.Τον κυνήγαγαν στους δρόμους..) Έχει προκαλέσει την µήνι για την αδιαφορία του, ακόµη και όσων τον στήριξαν. Εσχάτως κατάλαβε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχει ο Τατούλης του Φούχτελ, της ΕΟΖ και της ΤΕΡΝΑ (κάποιος θα του το υπέδειξε!).

2. Καταγγέλθηκε για το ρόλο του στον Καλλικράτη, από τους δηµάρχους της Μεσσηνίας (ακόµη και από αυτούς που τον στήριξαν το 2009) και για αλαζονεία, αδιαφορία και εµπαιγµό .(όλα επιχειρεί να τα ανασκευάσει, δεν άκουσα καµία αντι-Καλλικρατική τοποθέτηση ή αυτοκριτική),

3. Μετά την µνηµονιακή του υπηρεσία (µιλάµε για την είσοδο του ΔΝΤ στην Ευρώπη και στο πειραµατόζωο) γίνεται ο «εκλεκτός» του Κουβέλη, στην τρικοµµατική συγκυβέρνηση και στις προγραµµατικές της θέσεις (αποχωρεί µε «σεµνότητα» δηλώνοντας «η ΔΗΜΑΡ είµαι εγώ»!).

4. Την επαύριον της απόφασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ «σε ένα άρθρο», δηλώνει µε απίστευτη αλαζονεία ότι είναι «ανεξάρτητος», ότι δεν µετανιώνει  για το µνηµονιακό του παρελθόν («δηµοσιονοµική προσαρµογή» το ονόµασε) και ότι είναι «προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα».

5. Εξοργιστικό βεβαίως και το φαινόµενο, µετά το «κράξιµο από τον Παπαδηµούλη και το Μηλιό, η προσπάθεια των δικών µας ΜΜΕ, εξωραϊσμού της εικόνας του. Ξαφνικά ο Β. έγινε ο  αντι-νεοφιλελεύθερες, (παρακαλώ ανατρέξτε στις 83 θέσεις της «Κοινωνίας Πρώτα» και πείστε με πόσο αντι-νεοφιλελεύθερες είναι), ο αντι-μνημονιακός , ο αντι-Τατούλης, ο αντι-Φούχτελ …

6. Αδιανόητο για αξιοπρεπή πολιτικό να τον απορρίπτουν στην πατρίδα του (δεν πήρε μία ψήφο στη Μεσσηνία!!) και να μην νοιώθει την ανάγκη να παραιτηθεί (ποιος από μας θα τολμούσε την επαύριο μιας καθολικής αποδοκιμασίας να το παίζει υποψήφιος;).

7. Τέλος, δεν είναι καιρός να μάθουμε τις πολιτικές δυνάμεις που θα αποτελέσουν τη «συμμαχία» υπό τον Οδ. Βουδούρη ή μας το κρατάνε μυστικό; (να θυμίσω το σκίτσο του Ιωάννου το 1981 που ο λαός έστελνε με 5,31% τον αείμνηστο Κύρκο στην ευρωβουλή, δεν θα ήταν καλή και καθαρτήρια λύση;)

 

Εξομολογητικός επίλογος: Με τον «άνθρωπο των προέδρων» (τρεις πρόεδροι δεν φτάνουν να ξεβάψουν «τα πρώτα» σ.Βούτση;), με τον όψιμο αντι-μνημονιακό, τον αντι-νεοφιλελεύθερο των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, της διάλυσης και των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, με τον «Καλλικρατικό», με τον πολιτικό που διασπά αντί να ενώνει, που οδηγεί στην ήττα (πολιτική, ηθική, προσωπική) δεν μπορώ να συνυπάρξω.

Αν η «ηγεσία» επιμείνει στην επιλογή της, η οποία με μειώνει, με προσβάλει, με «κονταίνει δηλαδή μου στερεί την περηφάνια μου και την αξιοπρέπειά μου, δεν μου μένει άλλη επιλογή παρά να δηλώσω την παραίτησή μου από μέλος της Ν.Ε. Μεσσηνίας.

Συντροφικά, Γιώργος Γκόνης

Email: egai@otenet.gr

Εποχή 23/2/2014

(1) Αν προκληθούμε υπάρχουν παραδείγματα που  τα αποδεικνύουν.

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Φεβρουαρίου 2014
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Ιαν.   Μαρ. »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  2425262728  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: