ΠΑΣΕΓΕΣ: Μαζί τα φάγαμε!..

Χθες ο «συνδικαλιστής» με τα πετρέλαια

Σήμερα οι ρεμούλες των «αγροτοπατέρων»

Του The Paper

Η ΔΕΚΟ με τα εκατομμύρια € σε εφτά (7) άτομα!!. και το συνδ.κίνημα «τη πάπια», πότε θα «αποκαλυφθεί»;

 

23/2/2014 του Πασχάλη Κορωναίου


Στο «πάρτι» στους αγροτικούς συνεταιρισμούς κατά τις δεκαετίες του ΄80 και ΄90 αναφέρεται αποκαλυπτική επιστολή του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ προς βουλευτές, σε μια προσπάθεια να πείσει για την ανάγκη υπερψήφισης τροπολογίας περί απαλλαγής από αστικές και ποινικές ευθύνες των αγροσυνδικαλιστών σε υπό εκκαθάριση ενώσεις, που βαρύνονται με κακοδιαχείριση.


«Είναι όμως σε όλους γνωστό ότι το διάστημα αυτή στη διοίκηση των οργανώσεων αυτών, ουσιαστικά, την ασκούσαν οι κατά τόπους Νομαρχιακές Επιτροπές των πολιτικών κομμάτων», επισημαίνει ο Τζανέτος Καραμίχας και αναφέρεται σε κατ΄εντολή προσλήψεις υπεράριθμου προσωπικού, άνευ προσόντων. Για εκείνα  τα ρουσφέτια ρίχνει το φταίξιμο στα κόμματα.


Έπειτα από «κομματικές και κυβερνητικές παρεμβάσεις» υποχρέωναν σε «απορρόφηση αγροτικών προϊόντων σε τιμές πολύ υψηλότερες από εκείνες που έπρεπε αντικειμενικά να παρέχουν με βάση το κόστος τους». Φέρνει ως παράδειγμα τα σιτηρά του Τσερνομπίλ της ΚΥΔΕΠ.


Επισημαίνει ότι οι περισσότεροι από τους «συνεταιριστές εκείνης της εποχής, είτε έχουν απομακρυνθεί εδώ και αρκετά χρόνια από τις διοικήσεις, ή δεν βρίσκονται στη ζωή» και ζητά από τους βουλευτές να ψηφίσουν την επίμαχη τροπολογία, καθώς οι σημερινοί αγροτοσυνδικαλιστές-διάδοχοί τους σύρονται στα δικαστήρια για παλιές αμαρτίες άλλων.


Καταλήγει ότι απαιτείται από τα πολιτικά κόμματα -κατονομάζοντας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ- να «αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να υιοθετήσουν τη ρύθμιση αυτής της εκκρεμότητας». Κατ΄ ένα τρόπο, μοιάζει να υιοθετεί την περίφημη ρήση του Θ.Πάγκαλου “μαζί τα φάγαμε”, καθώς τα ρουσφέτια και οι παρεμβάσεις ήταν –κατά τον ίδιο- διακομματικά.


Βεβαίως, όλα αυτά αποτελούν κοινό μυστικό, όμως, είναι διαφορετικό να τα επικαλείται ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών. Κατά πόσο δόθηκε άφεση αμαρτιών κλείνοντας τον «ενάρετο» κύκλο διαχείρισης μιας μεγάλης περιόδου;


Η τροπολογία, τελικώς, εισήχθη κατά την τελευταία συνεδρίαση της Βουλής τον περασμένο Δεκέμβριο και έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία. Ήταν το βράδυ της τελευταίας συνεδρίασης του έτους. Κατά μία εκδοχή, κυβερνητικοί βουλευτές ζητούσαν την αναστολή των διώξεων, καθώς οι αγρότες απειλούσαν με κινητοποιήσεις, κάτι που απλώς έμελλε να γίνει αργότερα, με αφορμή την φορολογική «ατζέντα».


Ακολουθεί η επιστολή του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ προς τους βουλευτές:

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Σχετικά με την τροπολογία για την απαλλαγή από αστικές και ποινικές ευθύνες των μελών των Διοικήσεων Συμβουλίων των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων (ΑΣ, ΕΑΣ, ΚΑΣΟ, ΚΕΣΕ κλπ), η οποία συζητήθηκε στη σημερινή ολομέλεια της Βουλής και η οποία τελικά αποσύρθηκε, θα πρέπει να καταστεί γνωστό ότι η ρύθμιση αυτή θα αντιμετώπιζε κατά κύριο λόγο υποχρεώσεις και χρέη των συνεταιριστικών οργανώσεων που δημιουργήθηκαν κυρίως κατά τη δεκαετία του ΄80, αλλά και τη δεκαετία του ΄90. Είναι όμως σε όλους γνωστό ότι το διάστημα αυτή στη διοίκηση των οργανώσεων αυτών, ουσιαστικά, την ασκούσαν οι κατά τόπους Νομαρχιακές Επιτροπές των πολιτικών κομμάτων και με δικές τους παρεμβάσεις υποχρέωναν τις Διοικήσεις των αγροτικών συνεταιρισμών να προσλαμβάνουν προσωπικό, πέραν του αναγκαίου και χωρίς τα απαραίτητα προσόντα.

 

Είναι επίσης ευρύτερα γνωστό ότι πολλές από αυτές τις συνεταιριστικές οργανώσεις πραγματοποιούσαν συγκεντρώσεις αγροτικών προϊόντων (όπως για παράδειγμα τα σιτηρά του Τσερνομπίλ της ΚΥΔΕΠ) με κομματικές και κυβερνητικές παρεμβάσεις, ασκώντας παράλληλα παρεμβάσεις για την απορρόφηση αγροτικών προϊόντων των αγροτών, σε τιμές πολύ υψηλότερες από εκείνες που έπρεπε αντικειμενικά να παρέχουν με βάση το κόστος τους.

 


Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες σε εκείνες τις Διοικήσεις των αγροτικών συνεταιρισμών, οι οποίες ενέδιδαν σε αυτού του είδους τις παρεμβάσεις. Όμως, οι περισσότεροι από τους συνεταιριστές εκείνης της εποχής, είτε έχουν απομακρυνθεί εδώ και αρκετά χρόνια από τις Διοικήσεις, ή δεν βρίσκονται στη ζωή. Οι σημερινοί διάδοχοί τους ωστόσο σύρονται στα δικαστήρια για οφειλές της περιόδου εκείνης, χωρίς να έχουν ευθύνη για τις παρεμβάσεις αυτές στη διαχείριση των συνεταιρισμών τους.

Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια και επειδή είμαστε όλοι συνέχεια των προηγούμενων γενεών, αυτού που επιτέλους απαιτείται από τα πολιτικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ), είναι να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να υιοθετήσουν τη ρύθμιση αυτής της εκκρεμότητας.

`

Με τιμή,

ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ

Τζανέτος Καραμίχας*

`

Πηγή Capital.gr

*Υψηλόβαθμος του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν έχουμε «αμνησία», όπως το σούπερ μνημονιακό Capital 

ΣΣ. Υπότιτλοι, εικόνες,χρώματα δικά μας

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Φεβρουαρίου 2014
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Ιαν.   Μαρ. »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  2425262728  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: