Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ -ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ από το HOT DOC

ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ, ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΩΣ:

«η κρίση είναι δική μας» και «από αυτή τη σκοπιά προσεγγίζουμε το πρόβλημα και όχι από μια σκοπιά ότι μας φταίνε οι ξένοι για το πρόβλημά μας”. ΕΔΩ

* Συνέντευξη του Ερβε Φαλτσιάνι στους Κώστα Βαξεβάνη, Θωμαϊδα Παπαϊωάννου

Περιγράψτε µας αυτό που κάνατε και τους σκοπούς σας.

Εργαζόμουν από την αρχή σε στρατηγικά προγράµµατα. Βασική εργασία ήταν η ανάπτυξη λογισµικών προγραµµάτων. Ξεκίνησα να εργάζοµαι σε ευαίσθητα προγράµµατα της τράπεζας, πρώτα σε εθνικό επίπεδο και αργότερα σε διεθνές. Στο πλαίσιο αυτό, όφειλα να διευρύνω τις γνώσεις µου, γι’ αυτό πήγα στη Γενεύη όπου βρισκόταν η διεύθυνση.

Εκεί αντιλήφθηκα ότι λαµβάνονται πολιτικές αποφάσεις εν αγνοία των ευρωπαίων πολιτών, οι οποίες επιτρέπουν σε µια τράπεζα να κερδίζει περισσότερα χρήµατα, επιτρέποντας παράλληλα σε ορισµένους πελάτες, τους πιο πλούσιους ή για παράδειγµα σε επιχειρήσεις, να µην πληρώνουν φόρους. Κατάλαβα ότι το σκιώδες τραπεζικό σύστηµα (shadow banking) λειτουργεί σαν µια βιοµηχανία, την οποία κανείς δεν γνωρίζει ούτε κατανοεί και της οποίας σκοπός είναι οι µεγάλες επιχειρήσεις και οι πιο πλούσιοι να κρύβουν χρήµα και να µην πληρώνουν φόρους.

Όταν συνειδητοποίησα ότι µέσω της δουλειάς µου βοηθούσα στην εξάπλωση αυτής της βιοµηχανίας, άρχισα µε τη βοήθεια και άλλων να ψάχνω τον τρόπο να αποδείξω ότι αυτά πράγµατι γίνονται, προκειµένου να αποκαλυφθούν µέσω της Δικαιοσύνης. Πήραµε µεγάλο ρίσκο, αλλά σιγά σιγά καταφέραµε να δώσουµε στον κόσµο να καταλάβει τι πραγµατικά συµβαίνει και να ξεκινήσουν σχετικές έρευνες. Μπορέσαµε, µετά από τόσα χρόνια, να παραδεχθεί η Δικαιοσύνη ότι οι πελάτες δεν είναι απλώς ένοχοι, αλλά στην πραγµατικότητα εκφραστές αυτού του συστήµατος. Διότι, γνωρίζοντας ότι οι πολίτες δεν κατανοούν την οικονοµία και συγκεκριµένα την οικονοµία που κινείται στο σκοτάδι, θα συνεχίσουν να αποκρύπτουν τα πλούτη τους. Αντιθέτως, αν ο κόσµος µάθει τους κανόνες αυτής της σκοτεινής οικονομίας, θα µπορεί να προσδιορίσει τους πραγµατικούς αντιπάλους του, εκείνους που του παίρνουν τα χρήµατα.

-Τι ακριβώς είναι το shadow banking;

Υπάρχουν διαφορετικοί µηχανισµοί που συνθέτουν το shadow banking. Αυτοί έχουν σχέση όχι µόνο µε λογαριασµούς και είδη καταθέσεων, αλλά και µε επενδυτικά προϊόντα, έτσι ώστε να επιτρέπεται η διάσπαση της περιουσίας κάποιου, µε τέτοιο τρόπο ώστε να µην είναι δυνατόν να γνωρίζουμε ποιον αφορά,

Μπορείτε, για παράδειγµα, να έχετε δύο τραπεζικούς λογαριασµούς. Έναν αρνητικό κι έναν θετικό. Έναν στην Ελλάδα, για παράδειγµα, ο οποίος παρουσιάζει οφειλή , έχει δηλαδή αρνητικό υπόλοιπο, κι έναν δεύτερο που µπορεί να είναι στην Ελβετία ή κάπου άλλου και να είναι πιστωτικός. Αυτά τα δύο είδη λογαριασµών είναι η βάση του σκιώδους τραπεζικού συστήµατος. Τι σηµαίνει αυτό; Ότι, αντίθετα μ’ έναν τρεχούμενο λογαριασμό που πολλοί άνθρωποι έχουν, αυτοί οι λογαριασμοί που λειτουργούν στο σκιώδες τραπεζικό σύστημα βρίσκονται εντός ενός δικτύου λογαριασμών μεταξύ κρατών, τους οποίους μπορεί να διαχειρίζονται άλλα κράτη.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που έχει στην Ελλάδα έναν λογαριασμό με αρνητικό υπόλοιπο μπορεί να έχει κι ένα πόσο στις Μπαχάμες και ο διαχειριστής του λογαριασμού αυτού να βρίσκεται στην Ελβετία. Όταν η Δικαιοσύνη (η ελληνική) ζητήσει στοιχεία, βλέποντας ότι ο πολίτης αυτός κάνει δουλειές στην Ελβετία, η Ελβετία θα απαντήσει ότι ο συγκεκριμένος κύριος δεν έχει λογαριασμό. Και είναι εν μέρει αλήθεια, γιατί η Ελβετία διαχειρίζεται έναν λογαριασμό ο οποίος βρίσκεται στις Μπαχάμες.

 Όλα αυτά τα δίκτυα είναι που αποκαλούμε shadow banking. Είναι στην ουσία μηχανισμός που επιτρέπει να αποκρύπτεται η πραγματική οικονομική θέση μιας εταιρίας ή ενός πλούσιου ανθρώπου, δίνοντάς τους παράλληλα το δικαίωμα να επικαλούνται ότι βρίσκονται υπό πτώχευση. Το χρήμα όμως δεν εξαφανίζεται ποτέ. Το χρήμα απλώς περνάει από έναν λογαριασμό σ’ έναν άλλο, από μια χώρα σε μια άλλη. Το χαρακτηριστικό των μεγάλων τραπεζών, που δραστηριοποιούνται σε δεκάδες χώρες, είναι ότι μπορούν να μεταφέρουν αυτά τα χρήματα με πολύ απλό τρόπο, χωρίς να αφήνουν ίχνη. Δεν υπάρχει φυσικά ούτε εσωτερικός ούτε προφανώς εξωτερικός έλεγχος, γιατί έχουν ψηφιστεί συγκεκριμένοι νόμοι που το επιτρέπουν.

Είναι σαν να έχουν επιτρέψει σ’ ένα αεροπλάνο να πετάει δίχως ραντάρ, σαν να μην ξέρουμε πού και πότε πηγαίνει. Αυτό έχουν ψηφίσει για την οικονομία. Έτσι, έχουν καταφέρει να μη γνωρίζουμε πια ποιος έχει και ποιος δεν έχει χρήματα.

Έχουν καταφέρει εταιρίες και πλούσιοι να μην πληρώνουν ποτέ φόρους, σε αντίθεση με τους πολίτες, οι οποίοι έχουν λογαριασμούς στη χώρα τους, δεν γνωρίζουν πώς λειτουργούν αυτοί οι μηχανισμοί και όταν τους λένε πρέπει να πληρώσετε το βρίσκουν φυσιολογικό. Δεν υπάρχει τυραννία χωρίς έλεγχο και δεν υπάρχει έλεγχος χωρίς απόκρυψη της αλήθειας και των πληροφοριών, Πρέπει να έχουμε επίγνωση του τι είναι το shadow banking. Πρέπει να έχουμε επίγνωση ότι όλες αυτές οι αλήθειες που αποκρύπτονται από τον κόσμο, επιτρέπουν την υποδούλωσή του.

-Μπορεί κάποιος τηλεφωνικά να πραγματοποιεί συναλλαγές ή να δώσει εντολή τοποθέτησης χρημάτων χωρίς να παρέχει πληροφορίες;

Όλα είναι οργανωμένα ώστε να υπάρχει εχεμύθεια. Μπορείς να παρουσιαστείς με κάποιο άλλο όνομα, να σε καταλάβουν απλώς από τη φωνή, να σου κάνουν μια ερώτηση, η οποία έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον διαχειριστή του λογαριασμού, και μετά μπορείς να δώσεις την εντολή σου. Μπορεί λοιπόν να βρίσκεσαι στην Ελλάδα και να συνεννοείσαι τηλεφωνικώς με Γαλλία ή Ελβετία και οι εντολές να αφορούν έναν λογαριασμό που βρίσκεται στο Λουξεμβούργο. Όλα αυτά τα επιτρέπει το private και το shadow banking.

-Δεν είναι ρίσκο να μιλάς από το τηλέφωνο; Αν υποθέσουμε ότι η κλήση καταγράφεται, πώς μπορεί η τράπεζα να εξασφαλίσει εχεμύθεια;

Ορισμένοι, όταν κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις, φροντίζουν να καλούν από τηλεφωνικό θάλαμο ή από άλλο τηλέφωνο. Δεν είναι τόσο πολύπλοκο να καλέσει κάποιος χωρίς να μπορεί να εντοπιστεί το προσωπικό του τηλέφωνο, Τώρα, αν βλέπουν στην Ελλάδα, για παράδειγμα, ότι συνομιλείτε με τον τραπεζίτη σας στην Ελβετία και η ελληνική δικαιοσύνη ρωτήσει τις ελβετικές Αρχές αν εσείς έχετε λογαριασμό στην Ελβετία, τότε η Ελβετία θα απαντήσει αρνητικά, διότι ο λογαριασµός βρίσκεται στην πραγµατικότητα σε τρίτη χώρα.

-Τι συνέβη από τη στιγµή που αποφασίσατε να αποκαλύψετε αυτά τα στοιχεία;

Για να συλλέξω αυτά τα στοιχεία και τις αποδείξεις και να βοηθήσω τη Δικαιοσύνη να τα κατανοήσει ώστε να πάρει τις σωστές αποφάσεις , χρειάστηκε να έρθω σε επαφή µε άτοµα µε τα οποία είχα συνεργαστεί στο παρελθόν. Με αυτούς οργανώσαµε το πλάνο και βάλαµε τα πράγµατα σε µια σειρά ώστε να προχωρήσουµε.

Φεύγοντας από την Ελβετία, πήγα στη Γαλλία για να µπορέσω να κινήσω τις νοµικές διαδικασίες και να πραγματοποιηθούν έρευνες και ανακρίσεις. Αντιµετώπισα κάποια προβλήµατα, τα οποία ωστόσο ξεπεράστηκαν, δεδοµένου ότι και στη Γαλλία υπήρξαν τριγµοί επί του θέµατος αυτού. Κάπως έτσι ξεκίνησε η έρευνα και σήµερα συνεργαζόµαστε και µε άλλα κράτη.

-Πήγατε και στον Λίβανο;

Πράγµατι, είχα µεταβεί και στον Λίβανο. Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις αναφορικά µε την παρουσία µου εκεί, αλλά τελικά ήταν ο µόνος τρόπος για να ξεκλειδώσει η ελβετική Δικαιοσύνη και να δώσει στοιχεία. Στον Λίβανο ήρθαν οι ελβετικές Αρχές κι έτσι άνοιξε η νοµική οδός. Όρισαν για λογαριασµό τους έναν γάλλο εισαγγελέα προκειµένου να πραγµατοποιήσει έρευνες, ο οποίος µεταξύ άλλων έλεγξε και το τι έκανα εγώ στον Λίβανο, και κατόπιν διαφόρων νοµικών παρεµβάσεων και συνεννοήσεων µεταξύ κρατών ξεκίνησαν και επίσηµα πια οι έρευνες.

Μέχρι να φτάσουµε εκεί, πάντως, χρειάστηκε να περάσω και από την Ισπανία, όπου φυλακίστηκα. Έτσι είναι όµως αυτά τα πράγµατα. Δηλαδή, αν δεν θυσίαστείς δεν βγαίνει η αλήθεια εύκολα προς τα έξω.

-Σ’ ένα από τα έγγραφα της HSBC που έχουµε στη διάθεσή µας αναγράφεται µεταξύ άλλων κάποια εταιρία «Παντελάκης Securities». Τι σηµαίνει αυτό; Είναι συνεργάτης της HSBC;

Αυτά τα έγγραφα είναι ουσιαστικά µέρος ενός συστήµατος, που είναι µε τη σειρά του µέρος του shadow banking. Στο σύστηµα αυτό, διαφορετικές εταιρίες συνεργάζονται για να δίνουν δάνεια κάπου, ενώ το ποσό του δανείου δεσµεύεται κάπου αλλού, σε κάποια άλλη χώρα. Χάρη σε αυτό το σύστηµα, µπορείς να έχεις κάποιον που εµφανίζει έναν ελλειµµατικό λογαριασµό σε µια χώρα και παράλληλα έναν πλεονασµατικό σε µια άλλη. Μπορεί να εµφανίσει δηλαδή αδυναµία πληρωµών, καθώς στη συγκεκριµένη χώρα θα φαίνεται χρεοκοπηµένος, και να έχει τα λεφτά σε άλλες χώρες.

Και αυτό το σύστηµα δηµιουργήθηκε και προσφέρθηκε στους πελάτες για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, για να µπορείς να παίρνεις ένα ποσό από µια χώρα και να πιστώνεται σε µια άλλη, υπό πλήρη αδιαφάνεια,

-Σε άλλο λογαριασµό, γράφει «Midland Branch Παντελάκης». Τι σηµαίνει αυτό, στον παρόντα λογαριασµό;

Αυτό σηµαίνει ότι η εταιρία παίρνει µέρος στη διαχείριση αυτού του λογαριασµού. Σηµαίνει ότι συνεργάζονται. Βάσει αυτού του συµβολαίου, η εταιρία µπορεί να περνάει εντολές στην τράπεζα.

-Το ίδιο όνοµα υπάρχει και σε άλλους λογαριασµούς.

Ναι, µια εταιρία µπορεί να παίρνει µέρος στη διαχείριση πολλών λογαριασµών. Είναι συνηθισµένο αυτό, το να βάζει κάποιος µια εταιρία να διαχειρίζεται ποσά µέσω διαφορετικών λογαριασµών αλλά και τραπεζών. Τις περισσότερες φορές, όπως έδειξε η έρευνα, πίσω από τα δηλωµένα ποσά ήταν τα τριπλάσια. Δηλαδή εµφανίζονταν 100 εκατοµµύρια και από πίσω βρίσκονταν 300. Σύµφωνα µε τους ερευνητές, όταν κάποιος δήλωνε ένα ποσό, συνήθως είχε άλλους δύο λογαριασµούς σε άλλες τράπεζες.

-Είναι ένα είδος ξεπλύµατος;

Είναι ένα εργαλείο, το οποίο δεν ελέγχεται. Η ύπαρξή του δεν είναι καν γνωστή στις αρµόδιες Αρχές. Δεν υπάρχει καµία ρυθµιστική Αρχή, κανένα πρόσωπο που να µπορεί να τα ελέγξει αυτά. Φανταστείτε να είστε σε έναν αυτοκινητόδροµο και να γνωρίζετε πως δεν υπάρχει κανένα ραντάρ ή αστυνοµικός πουθενά. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα. Έτσι κι εδώ. Έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ό, τι θέλουν. Εάν δεν είναι στις προθέσεις τους να παραβούν τον νόµο, δεν θα το κάνουν. Αν όµως είναι, οι πιθανότητες να τους πιάσουν είναι ελάχιστες.

-Είναι αυτές οι εταιρίες µέρος αυτού του συστήµατος, του shadow banking;

Ναι, µε αυτά τα χαρτιά µπορείτε να αποδείξετε πως υπάρχουν εταιρίες στην Ελλάδα, όπως αυτή του Παντελάκη, οι οποίες αποτελούν µέρος του συστήµατος και µπορεί να κρύβουν ποσά σε άλλες χώρες. Ένας δικαστής µπορεί να µην το καταλαβαίνει, αν δεν γνωρίζει το σύστηµα και τη λειτουργία του. Το παν είναι να κατανοήσεις τον µηχανισµό και να έχεις τη δυνατότητα να ερµηνεύσεις και να χρησιµοποιήσεις τέτοιου είδους πληροφορίες, όπως αυτές που περιέχονται στα χαρτιά αυτά. Συχνά όµως, υπάρχουν δικηγόροι που διαχειρίζονται τα ποσά των εταιριών. Πίσω από ένα άτοµο µπορεί να υπάρχουν πολλά άλλα, τα οποία όµως δεν γίνεται να µάθουµε ποια είναι.

Αυτό που έγινε στις άλλες χώρες και έπρεπε να γίνει και στην Ελλάδα είναι ο έλεγχος του πληρεξούσιου δικηγόρου, ώστε να αποκαλυφθεί µε ποιους µιλούσε. Ο λόγος για τον οποίο γίνονται αυτά είναι επειδή υπάρχουν µέρη σαν την Ελβετία, όπου µπορείς να ανοίξεις λογαριασµό µόνο και µόνο για να αποφύγεις την εφορία και τη δικαιοσύνη. Αυτό που µου δείξατε είναι η απόδειξη πως κάποιος µπορεί να οργανώσει έτσι τις καταθέσεις, ώστε να µην φαίνονται σε κανένα «ραντάρ». Κάποιες, λίγες φορές, κυρίως επειδή τα εµπλεκόµενα πρόσωπα είναι τόσο σίγουρα ότι δεν θα συµβεί τίποτα, βάξουν το όνοµά τους και τους ανακαλύπτουν.

-Στην Ελλάδα τι συµβαίνει;

Η Ελλάδα είναι ένα παράδειγµα του τι σηµαίνει για µια χώρα να πρέπει να ξεχρεώσει τις τράπεζες, τη στιγµή που είναι πιθανό τα λεφτά να µην έχουν χαθεί, αλλά να βρίσκονται στο εξωτερικό. Βλέπετε πολίτες να υποφέρουν χωρίς να γνωρίζουν τους οικονοµικούς µηχανισµούς. Η Ελλάδα είναι απλώς µέρος του µηχανισµού αυτού. Αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να σκεφτεί µε όρους δικτύου, όπως οι τράπεζες. Αποκαλύψαµε πως η αδιαφάνεια προκύπτει µέσα από τέτοια δίκτυα. Ο τρόπος, λοιπόν, για να εξαλειφθεί αυτή η αδιαφάνεια, είναι κι εµείς να δουλέψουµε µε τους ίδιους όρους, µε δίκτυα.

Επιµένω και προτείνω στην ελληνική Δικαιοσύνη να συνεργαστεί και να προσπαθήσει από κοινού µε τις γαλλικές, τις ισπανικές, τις ιταλικές Αρχές για την εξάλειψη αυτού του φαινοµένου. Εσείς κρατάτε στα χέρια σας την απόδειξη (εννοεί τη Λίστα) ότι τα λεφτά που λείπουν από την Ελλάδα µπορεί να βρίσκονται σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

-Είστε έτοιµος να ενηµερώσετε την ελληνική Δικαιοσύνη;

Είµαι απολύτως ελεύθερος και έχω κίνητρο να βοηθήσω οποιονδήποτε το χρειάζεται. Το έκανα και το κάνω µε πολλές χώρες ανά την Ευρώπη. Αυτή τη στιγµή υπάρχει µόνο µια χώρα η οποία αρνείται να συνεργαστεί µαζί µου, η Ελβετία. Μόνο αυτοί θέλουν να µε εµποδίσουν να έρθω, για παράδειγµα, στην Ελλάδα και να βοηθήσω στην έρευνα. Μπορώ αύριο να έρθω στην Ελλάδα και να εξηγήσω στους δικαστές πώς δουλεύει το σύστηµα.

Μπορούν όµως να έρθουν κι εκείνοι εδώ (σ.σ. στη Γαλλία) και να συνεργαστούν µε τις γαλλικές Αρχές και να πάρουν όλα τα στοιχεία που µάζεψαν και τα οποία εξηγούν ακριβώς το σύστηµα. Σκοπός της Λίστας ήταν να ενεργοποιήσει τον ελληνικό κρατικό µηχανισµό και µετά από λίγο καιρό να ζητήσει η Ελλάδα τη βοήθεια της Γαλλίας και να συνεργαστούν πάνω σε όσα έχουν βρει, κάτι που εµπόδισαν τα πολιτικά συµφέροντα.

-Οι δικαστικές Αρχές µπορούν να ασκήσουν έλεγχο αυτή τη στιγµή στην Ελλάδα;

Φυσικά. Όµως λίγοι δικαστές γνωρίζουν την ύπαρξη και τον τρόπο λειτουργίας ενός τέτοιου δικτύου. Μιλήσατε, για παράδειγµα, για την εταιρία του Παντελάκη. Οι δικαστές στην Ελλάδα µπορεί να µην έχουν ιδέα για το θέµα, όµως εδώ φαίνεται πως ήταν µέρος ενός δικτύου. κάθε πληροφορία είναι σηµαντική. ΗΟ

 

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Απρίλιος 2014
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Μαρ.   Μάι. »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: