Δημόσια δήλωση παραίτησης μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαλιάδας

Aπό το aristeroblog.gr

`

`

Η απόφασή μας να αποχωρήσουμε από την Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαλιάδας και από τα κομματικά όργανα που συμμετέχουμε οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως είμαστε πλέον βέβαιοι για την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ από αριστερό ριζοσπαστικό σε αστικό κόμμα. Από την αμφισβήτηση και την προσπάθεια ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος, που ήταν κυρίαρχες έννοιες πριν μερικά χρόνια, περάσαμε ολοταχώς στην διαχείριση της κρίσης του καπιταλισμού και τον εξευγενισμό του.

 `
άφιξη των υποστηρικτών της «προεδρικής τάσης» μετά το συνέδριο στις Οργανώσεις Μελών με τη φόρα των «νικητών» που σε κάθε ευκαιρία επιδεικνύοντας την αριθμητική της υπεροχή, θεωρώντας λάφυρο πολέμου την υποταγή των υπολοίπων στη βούλησή της και συχνά – πυκνά χλευάζοντας και λοιδορώντας τις διάφορες διατυπώσεις κριτικής σε οποιαδήποτε ευκαιρία, ήταν για αρκετούς από μας ένα πρώτο δείγμα από μια σειρά συμπεριφορών, επιλογών και μεθοδεύσεων.

Ήταν τα πρώτα σύννεφα που πύκνωναν ολοένα στον ουρανό πάνω απ’ το ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια η αδιαλλαξία και η αλαζονική συμπεριφορά του σ. Τσίπρα απέναντι στα ζητήματα που προσπαθούσαν να υπερασπιστούν οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος, όπως η – παραδοσιακή για την Αριστερά – εκλογική διαδικασία της ανάδειξης των μελών της Κ.Ε με «λίστες», ή η μάχη χαρακωμάτων που δόθηκε για την ανάδειξη του προέδρου ως κυρίαρχου οργάνου και όχι της Κ.Ε και πολλά άλλα είχαν δείξει ξεκάθαρα προς τα πού «πάει το πράγμα».

 

Σε τοπικό επίπεδο η παντοδυναμία και αλαζονεία των «προεδρικών» συνοδεύτηκε και από συνθήκες προώθησης ιδιοτελών επιδιώξεων κάποιων από αυτών. Η αδυναμία των οργανωμένων κάτω από την ομπρέλα της «Αριστερής Πλατφόρμας» και του πυρήνα της στο ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας ως «Πλατφόρμα Σταθερά Αριστερά» να αντιμετωπίσουν τη βουλιμία και τις επιθέσεις, της τοπικής γραφειοκρατίας απέναντί τους, κατάντησαν τις Οργανώσεις Μελών στην Ηλεία φέουδα κάποιων τοπαρχών και «παρεόνια ολίγων εκλεκτών» και δεν αποτελούν οργανισμούς παραγωγής πολιτικής, κοινωνικής παρέμβασης και δημιουργίας.

Η αθρόα εγγραφή μελών το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του ’12 χωρίς κανένα κριτήριο ένταξης τελικά αποδεικνύεται ότι ως μόνο στόχο είχε την ενίσχυση κάποιων «κύκλων» και προσωπικών προοπτικών αλλά και να αμφισβητήσει τη χρησιμότητα της συμμετοχής και συμβολής των αριστερών στοιχείων, παλαιότερων και νεότερων, στις οργανώσεις.

Φτάσαμε στο σημείο να διαβάζουμε σε επίσημα κείμενα προς εσωτερική διαβούλευση διατυπώσεις όπως: …πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως οι εποχές των παλιών και δοκιμασμένων αριστερών έχει παρέρθει ανεπιστρεπτί….
Ή να δημοσιεύονται από το επίσημο έντυπο του κόμματος θεωρίες περί «αριστερόμετρων» και αριστερών γκρουπούσκουλων που εμποδίζουν την περιβόητη διεύρυνση! Ο χαρακτήρας και η σύνθεση των οργανωμένων πυρήνων (οργανώσεων) στην Ηλεία, αλλά όπως ακούγεται και αλλού, που καλούνται να δράσουν και να προάγουν την πολιτική και τις επιλογές του ριζοσπαστικού κόμματος που εκπροσωπούν έχει γίνει «χυλός», εξέλιξη που ενισχύει το γραφειοκρατικό τους χαρακτήρα. Πολύ συχνά διεξάγονται οι συζητήσεις τυπικά και περισσότερο μοιάζουν με αγγαρεία πριν την αποχώρηση όλων προς καφενεία μπαρ και ψησταριές.

Δεν γίνεται πολιτική συζήτηση, εδώ και καιρό. Έχουν αναλάβει οι υπάλληλοι οι οποίοι απολαμβάνουν την απόλυτη εμπιστοσύνη της Ν.Ε που παρακολουθεί ικανοποιημένη. Στις συνελεύσεις μελών σπάνια υπάρχει απαρτία και γενικότερα η συμμετοχή δεν είναι ικανοποιητική.

Ούτε λόγος βέβαια για τις διαθεσιμότητες μελών για τις περιβόητες «ομάδες δουλειάς» που βρίσκονται είτε «στα χαρτιά» είτε στην καλύτερη των περιπτώσεων στα χέρια και την αγνή πρωτοβουλία ενός – δύο συντρόφων όπως πχ η «ομάδα υγείας» του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας.

Έτσι φτάσαμε και στην περίοδο των διαδικασιών για τη συγκρότηση αυτοδιοικητικών παρατάξεων, κατάρτιση προγραμμάτων, επιλογή προσώπων, οργάνωση δράσεων, κλπ πάντα με βάση τις επεξεργασίες, το πολιτικό πλαίσιο και τις συζητήσεις που προηγήθηκαν στις οργανώσεις και στις
συνεδριάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Το αποτέλεσμα είναι – κατά την άποψή μας – απαράδεκτο σχεδόν στο σύνολό του. Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, για την Αριστερά, για την κοινωνία της Ηλείας τα πράγματα δεν εξελίσσονται καθόλου καλά σύντροφοι/σες και φίλοι/ες. Αλεπάλληλες εκκλήσεις, επιστολές και αναφορές γράφτηκαν και στάλθηκαν (μεταξύ άλλων και προς την Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ) και θεωρούμε ότι περιγράφουν την κατάσταση ακριβώς όπως έχει διαμορφωθεί στον τόπο μας. Διαβάστηκαν μεν, αγνοήθηκαν σίγουρα δε, από τα «ανώτερα κλιμάκια» του κόμματος παντελώς .

Μεταξύ άλλων αναφέρουν : Τα επιτελεία των αρχόντων του οργανωμένου εγκλήματος στην Ηλεία (όπως και αλλού) είναι τόσο πολύ χαρούμενα από τη φρικτή και σάπια κατάσταση που αναπαράγεται τόσο καιρό στις κομματικές μας οργανώσεις, από τις υποχθόνιες πρακτικές και τις στημένες οργανωτικές παλινωδίες που υπονομεύουν την πολιτική έμπνευση και καταργούν τον πολιτικό διάλογο, τρέφουν και προάγουν την κραυγαλέα ασημαντότητα και συγκαλύπτουν τους ιδιοτελείς υπολογισμούς και τις βρόμικες διευθετήσεις, θάβουν την πρακτική αλήθεια και καταργούν ουσιαστικά την πολιτική δράση, που έχει βρομίσει ο τόπος όλος από τη φοβερή ακράτεια που τους προκαλεί αυτή η απερίγραπτη χαρά τους.

Δυστυχώς, εξαιτίας αυτών των φριχτών και σάπιων, γνωστών σε όλους πρακτικών, η κοινωνία αποκλεισμένη από τους επίσης γνωστούς πολιτικάντηδες κουμανταδόρους, που αποφασίζουν με λαγουμιτζίδικες μεθόδους συμμορίας, αποστρέφεται τις σκιώδεις επιλογές των σφραγισμένων μας οργανώσεων και όπως ήδη φαίνεται (σ’ εκείνους που βλέπουν, ή δεν κοιτούν το δάχτυλο…, ή δεν σκέφτονται το μέλι), τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία.

`

Είναι κρίμα που δεν θα σαρωθούν από την Ηλεία οι συμμορίες που λυμαίνονται αυτόν τον τόπο και δεν τον αφήνουν ν’ ανασάνει. Είναι κρίμα που το επιτρέπουμε με την πολιτική τυφλότητα και κώφωση, με τις παγιωμένες υποχθόνιες πρακτικές. Δυστυχώς, σύντροφοι και συντρόφισσες, γιατί τα πράγματα έπρεπε και θα μπορούσαν να είναι πολιτικά αλλιώς, νικηφόρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κοινωνία. Και φαίνεται ότι αυτό που θα μείνει τελικά από τη διακηρυχθείσα ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην Ηλεία θα είναι μια βαριά κι ασήκωτη …Ν…ΤΡΟΠΗ.

Επίσης σε άλλη επιστολή – αναφορά σε σχέση με τις εξελίξεις και τις ενδοπαραταξιακές αρχαιρεσίες στον Δήμο Ήλιδας αναφέρεται:
Όσα έγιναν στον Δήμο Ήλιδας προδιαγράφουν μια βέβαιη, συντριπτική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές, ο οποίος είχε συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό του στην Ηλεία στις εθνικές εκλογές. Ολόκληρη η Αμαλιάδα και τα περίχωρα του Δήμου Ήλιδας βράζουν και φτύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ για τις μεθοδεύσεις που οδήγησαν σε ένα προκατασκευασμένο εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο ανοίγει ακόμη βαθύτερα το λάκκο για το παρόν και το μέλλον των τοπικών κοινωνιών. Η διογκούμενη κοινωνική κατακραυγή θα σαρώσει τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ εκεί που δεν μας έλλειπε το πολιτικά στέρεο έδαφος για εκλογική νίκη και δημιουργική ανατροπή.

Το ισχυρό και εμπνευσμένο μέτωπο για την μεγάλη κοινωνική αλλαγή στο Δήμο Ήλιδας υπονομεύθηκε και ηττήθηκε εκ των έσω. Τα συντριπτικά στοιχεία που υπάρχουν για τις μεθοδεύσεις που έγιναν στην εσωτερική αναμέτρηση στον Δήμο Ήλιδας συζητιούνται από στόμα σε στόμα και ήταν εκ των προτέρων γνωστά τόσο στην τοπική Οργάνωση όσο και στη Νομαρχιακή Επιτροπή, αποτελούν κόλαφο για τον ΣΥΡΙΖΑ και χρήζουν άμεσης πολιτικής αντιμετώπισης.

Η οποία πολιτική αντιμετώπιση δεν προέκυψε κι ούτε θα προκύψει ποτέ! Όλοι οι συμμετέχοντες στο όργιο και τα αίσχη σφυρίζουν αδιάφοροι και τυφλωμένοι από την έπαρση διεξάγουν μια προεκλογική εκστρατεία – άλλοθι, προσπαθώντας να πείσουν για τις προθέσεις τους αγνοώντας την ίδια στιγμή τη
γύμνια τους. Εδώ ακριβώς ήταν και το χρονικό σημείο που για τους υπογράφοντες το κείμενο μπορούμε να πούμε ότι «ξεχείλισε το ποτήρι».

Αντισταθήκαμε στις εντολές και επιλογές των τοπικών κέντρων εξουσίας του κομματικού μηχανισμού και κυρίως του βουλευτικού «περιβάλλοντος» που κατά την άποψή μας δεν έχει αφήσει αβεβήλωτο τίποτα το «ιερό και όσιο» για την Αριστερά, μπροστά στη φιλοδοξία, την αυτοπροβολή και την εναγώνια προσπάθεια για την πολιτική και βιολογική του επιβίωση. Αποσυρθήκαμε εντελώς – όπως είχαμε άλλωστε ενημερώσει – από τις όποιες διεργασίες και τον σχεδιασμό της αυτοδιοικητικής κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ Ήλιδας ήδη από την επαύριο των αρχαιρεσιών γνωρίζοντας την διαδρομή και την κατάληξη του εγχειρήματος από πριν, σε σχέση με την προώθηση του επικεφαλής, τα πολιτικά και προσωπικά του χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές του.

Εμείς που προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα κομματικά κείμενα εξοπλισμένοι με το τεράστιο αξιακό φορτίο της Αριστεράς, καθώς και τη δυναμική, τη «φλόγα», αλλά και την γενικότερη κοινωνική αποδοχή που απολάμβανε η έταιρη επιλογή που τελικά κάτω από αήθεις συνθήκες μειοψήφησε, αν και εκπλήρωνε στο ακέραιο την κομματική οδηγία που μιλούσε για «επιλογές που διαμορφώνουν συνθήκες νίκης». Εμείς που εργαστήκαμε ακάματα ως εκείνη τη μέρα και – άλλωστε είναι πανθομολογούμενο – δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό για την οργάνωση , συγκρότηση και παρουσία του αυτοδιοικητικού εγχειρήματος, απαγορεύεται να μείνουμε ανενεργοί , «να πάμε σπίτι μας» όπως μας έχει άλλοτε έμμεσα και άλλοτε άμεσα διαμηνυθεί.

Επειδή δεν είναι δυνατόν εμείς να αφουγκραζόμαστε την κοινωνία δίπλα μας να βρίσκεται «στα κάγκελα» και κάποιοι να καταστρώνουν παραγοντίστικα σχέδια για την ανέξοδη παραμονή τους στις πολυθρόνες της εξουσίας υποβασταζόμενοι από τις πλάτες των αγνών και ανιδιοτελών αγωνιστών/στριών.

Επειδή αρνούμαστε στο όνομα μιας στρεβλής κομματικής πειθαρχίας και ηθικής να εγκλωβιστούμε υποταγμένοι στις επιλογές και τις ιδιοτέλειες της «βουλευτοκρατίας» με τις απολήξεις της και τους υποτελείς της, όπως αυτή εκφράζεται στο ΣΥΡΙΖΑ και στην Ηλεία.

Επειδή – μετά τις πρώτες μέρες και τις αλλεπάλληλες μεν αναποτελεσματικές δε εκκλήσεις για επιστροφή και συμμετοχή μας στα ψηφοδέλτια της ντροπής και την αταλάντευτη άρνησή μας – έχει αρχίσει να εκτοξεύεται από τις «τοπικές κομματικές βιοτεχνίες λάσπης» αρκετή εναντίον μας, χωρίς να τίθεται κανένας φραγμός πολιτικής αλλά και ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αναπτύσσουν τώρα την πρακτική του σταλινισμού, αυτήν ακριβώς που έμαθαν και αρέσκονται να εξασκούν.

Επειδή αρνούμαστε να αποτελέσουμε άλλο το αριστερό δεκανίκι μιας διεφθαρμένης και σάπιας ντόπιας νομενκλατούρας που αντιλαμβάνεται το πολιτικό – κομματικό πεδίο ως φέουδό της και επιχειρεί (ενίοτε παρασκηνιακά) στερούμενη την οποιαδήποτε κοινωνική απεύθυνση, να φτιάξει γέφυρες με συντηρητικά έως και αντιδραστικά παραγοντίστικα στοιχεία με σκοπό να βρεί κατάλληλα εκλογικά στηρίγματα στο άμεσο μέλλον.
Επειδή δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε τυχάρπαστους γυρολόγους των πολιτικών γραφείων, ανυπόλυπτους και αναξιόπιστους παραγοντίσκους να έχουν κάνει «ρεσάλτο» και υπό την ανοχή των «κομματικών αρχόντων» να βεβηλώνουν την παράταξη που φτιάξαμε με μόχθο αλλά και βαφτίσαμε. Επειδή διαφωνούμε κάθετα με το πρόγραμμα και τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως αυτό διατυπώνεται από την πλειοψηφική – προεδρική τάση, στις διάφορες δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών και ανακοινώσεις, αλλά και τα κεντρικά συνθήματα και τις επιλογές των προσώπων που διέπουν την εκλογική αναμέτρηση των επερχόμενων ευρωεκλογών και όχι μόνο.

Επειδή είμαστε ενάντια στην Ευρώπη του κεφαλαίου, του ρατσισμού, του πολέμου και της υποτέλειας των οικονομικά αδύναμων χωρών μέσα σ’ αυτήν.
Επειδή είμαστε ενάντια σε μια δημοκρατία που είναι κλειστό σύστημα διακυβέρνησης/επιβολής των κυρίαρχων πολιτικών που αποφασίζονται από αδιαφανή κέντρα εξουσίας.

Επειδή είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι και ο ρόλος της λεγόμενης αριστερής πτέρυγας όπως αυτή εκφράζεται μέσω της Αριστερής Πλατφόρμας είναι εξ ίσου προβληματικός εμφανίζοντας πυκνά-συχνά ρεφορμιστικές τάσεις αλλά και φαινόμενα οπορτουνισμού από μεμονωμένα στελέχη και ταυτόχρονα αποτελεί το ανάχωμα εναντίον της φυγής πολλών αξιόλογων αριστερών στοιχείων από το ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβίζοντάς τα σε μια ατέρμονη εσωκομματική, άκρως ψυχοφθόρα, διαπάλη με στόχο απλά τη νομή του αναλογούντος μερίσματος.

Επειδή είναι λάθος η αναγωγή του ζητήματος του νομίσματος και της αυτόνομης νομισματικής πολιτικής σε πρωτεύων, καθώς κυρίαρχο είναι το ζήτημα του ίδιου του οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, δηλαδή του καπιταλισμού η της αντικατάστασής του από τον σοσιαλισμό μέσω μιας επαναστατικής κυβέρνησης που θα οδηγήσει σταδιακά σ΄αυτόν.
Για όλα αυτά λοιπόν θεωρούμε μέγιστη ηθική και πολιτική μας υποχρέωση να υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας ενώπιων της Οργάνωσής Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαλιάδας καθώς και των οργάνων των οποίων είμαστε εκλεγμένα μέλη.

2014-04-26 Παραιτησεις ΣΥΡΙΖΑ-1Η απόφασή μας να αποχωρήσουμε από την Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαλιάδας και από τα κομματικά όργανα που συμμετέχουμε οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως είμαστε πλέον βέβαιοι για την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ από αριστερό ριζοσπαστικό σε αστικό κόμμα. Από την αμφισβήτηση και την προσπάθεια ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος, που ήταν κυρίαρχες έννοιες πριν μερικά χρόνια, περάσαμε ολοταχώς στην διαχείριση της κρίσης του καπιταλισμού και τον εξευγενισμό του.

Η επιλογή του χρονικού σημείου που επιλέξαμε να ανακοινώσουμε την αποχώρησή μας έχει να κάνει με την ευθύνη και το καθήκον που αισθανόμαστε απέναντι σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που πίστεψε, στήριξε το ΣΥΡΙΖΑ και συμπαρατάχτηκε μαζί μας. Έτσι θεωρούμε πως οφείλουμε έγκαιρα και έντιμα να εξηγήσουμε και να ενημερώσουμε γι αυτή την κίνησή μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ως ανένταχτοι και στηρίζουμε τις δυνάμεις εκείνες που αδιαπραγμάτευτα δίνουν τη μάχη ενάντια στον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό, τις ρατσιστικές και φασιστικές παραφυάδες του συστήματος, ενάντια στην ενσωμάτωση της Αριστεράς σε θολά κυβερνητικά σχήματα με επικίνδυνες συνέπειες για το εργατικό κίνημα, τη νεολαία, το μέλλον της πατρίδας, το μέλλον της ίδιας της Αριστεράς. Η θέληση των εργαζόμενων δεν θα επιβληθεί μόνο με κοινοβουλευτικά μέσα, αλλά με τη δύναμη των εργατικών οργάνων, από ένα ευρύτερο, ανεξάρτητο, ταξικό, μαζικό εργατικό κίνημα, από το αντικαπιταλιστικό πολιτικό μέτωπο και από το κόμμα του κομμουνισμού της νέας εποχής και προς αυτή την κατεύθυνση θα αγωνιστούμε.

Το κείμενο αυτό υπογράφουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Αμαλιάδας:
Ανδριόπουλος Γιάννης (μέλος του συντονιστικού της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αμαλιάδας).
Βλάσης Χρήστος (μέλος του συντονιστικού της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αμαλιάδας).
Πέππας Δημήτρης (μέλος του συντονιστικού της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αμαλιάδας, μέλος του συντονιστικού της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, εκλεγμένος αντιπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας στο περιφερειακό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ Δυτ. Ελλάδας).
Αμαλιάδα 19 Απριλίου 2014.

 

 

Advertisements
Επόμενο άρθρο
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Απρίλιος 2014
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Μαρ.   Μάι. »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: