Whatever it takes! (but, to be on the safe side, when we say «whatever», we don’t mean whatever-whatever..)*

2014-05-03 Δραγασακης

aν ο περί τού νομισματικού ζητήματος δημόσιος λόγος τών κεντρικών στελεχών τής πλειοψηφίας τού ΣΥΡΙΖΑ που ξετσίπωτα έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις σχετικές αποφάσεις τού Ιδρυτικού Συνεδρίου προκαλεί εκρήξεις οργής, ο λόγος εκείνων που προσπαθούν να μείνουν πιστοί σε αυτές χωρίς όμως και να παρεκκλίνουν από τη δεξιά στροφή που η πλειοψηφία απολύτως αντιδημοκρατικά και επί τής ουσίας πραξικοπηματικά έχει επιβάλλει στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί εκρήξεις γέλωτος.

Εκπρόσωποι της πρώτης ομάδας είναι οι άσσοι τής διαστρέβλωσης Μηλιοσταθάκηδες μαζί με κάτι λιμά πενταράκια κι εξαράκια (Ψευτοθόδωροι και Λασκοπαπαδάτοι) που τους κρατάνε το φανάρι. Αναμφισβήτητος αρχηγός τής δεύτερης, ο Γιάννης Δραγασάκης. Αυτός έχει την ‘‘τιμητική’’ του σήμερα.

Όπως έγινε γνωστό, καθώς βούιξαν τηλεοράσεις και διαδίκτυο, ο Δραγασάκης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Κίνηση Ιδεών & Δράσης «Πράττω», δημιούργημα του Νίκου Κοτζιά, με θέμα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει μία ενδεχόμενη κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε σε κάποιο σημείο τής ομιλίας του:

 

Ποιος μπορεί να έχει αντίρρηση και ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Δραγασάκης παρέκλινε στο ελάχιστο από τις αποφάσεις τού Ιδρυτικού Συνεδρίου; Παρ’ όλο που τις συμπύκνωσε σε τρεις μόνο λέξεις, δεν παρέκλινε ούτε κατά μία ίντσα! Whatever it takes. Yes sir! Αυτό ακριβώς είναι το νόημα για κάθε στοιχειωδώς εγγράμματο και νοήμονα άνθρωπο (όχι όμως και για τους καθ’ έξη και κατ’ εξακολούθηση διαστρεβλωτές και βιαστές συλλογικών αποφάσεων) της σχετικής αναφοράς τής Πολιτικής Απόφασης του Ιδρυτικού Συνεδρίου σε αυτό το ζήτημα, η οποία και ενσωματώνεται αυτολεξεί στη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.

Ούτε κι εγώ δεν ξέρω πόσες φορές την έχουμε παραθέσει εδώ. Παρ’ όλα αυτά, μία ακόμα δεν βλάπτει. Όχι γιατί θα πειστούν τα παπαγαλάκια τών ‘‘μπολσεβίκων’’ που γαβγίζουν καθημερινά σαν πιστά κομματόσκυλα τη διαστρεβλωμένη γραμμή τού κόμματος, η οποία γι’ αλλού ξεκίνησε κι αλλού καταλήγει. (Αν υπάρχει ένας λόγος να ξαναπαραθέσουμε το απόσπασμα γι’ αυτούς, είναι μόνο και μόνο για να τους πούμε, για άλλη μία φορά, ότι   δεν τρώμε κουτόχορτο και να πάνε να πλασάρουν τα φύκια που πουλάνε για μεταξωτές κορδέλες στους νεολαίους τού ΣΥΡΙΖΑ και στα απελπισμένα γερόντια που κλαίνε με μαύρο δάκρυ όχι γιατί πεινάνε, αλλά γιατί δεν έχουν να αγοράσουν ούτε μία σοκολάτα στα εγγόνια τους.)

Θα επαναληφθούμε με την ελπίδα να συνειδητοποιήσουν τα αφελή ή αυταπατώμενα μέλη τού ΣΥΡΙΖΑ τι ακριβώς συμβαίνει στο κόμμα τους μπροστά στα μάτια τους και κάτω από τη μύτη τους. Να λοιπόν με ποιες λέξεις εξηγεί η Πολιτική Απόφαση αυτό το «whatever it takes!» (= ό,τι χρειάζεται/απαιτείται) του Γιάννη Δραγασάκη:2014-05-03 MHN ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΥΣ

13.2 […] Όπως συμπυκνώνει το σύνθημα «καμιά θυσία για το ευρώ», απόλυτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, όχι η υποταγή σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλοι, υποθηκεύοντας τη χώρα. Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε, ενώ είμαστε ήδη έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι ότι, σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει.

Θα έλεγε τώρα κάποιος γραμμιτζής: Τι χρείαν άλλης μαρτυρίας έχομεν για να πειστεί και ο τελευταίος δύσπιστος ότι η αποστομωτική αποστροφή τού πρώτου τη τάξει οικονομικού επιτελή τού κόμματος είπε «τα πάντα όλα» σε τρεις μόνο λέξεις, μεταφέροντας πιστά το πνεύμα τών συλλογικών αποφάσεων; Και πού θα πρέπει να κρυφτούν όλοι αυτοί (σ.σ.: εμείς είμαστε μεταξύ άλλων οι «αυτοί») που τσιρίζουν κάθε τόσο σαν απατημένες γκόμενες «δεν τηρούνται οι συλλογικές αποφάσεις, δεν τηρούνται οι συλλογικές αποφάσεις!»;

Αν το πράγμα έμενε εκεί που το αφήσαμε τη Δευτέρα το βράδυ όταν και ο Γιάννης Δραγασάκης πέταξε την ατάκα του, θα είχε όλα τα δίκια τού κόσμου ο γραμμιτζής φίλος μας να τα πει όλα αυτά κι ακόμα παραπάνω, και να μας κάνει και μισής πεντάρας. Ατυχώς όμως, αν και καθόλου παράδοξα, η ιστορία είχε και συνέχεια, η οποία επίσης έγινε γνωστή. Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, πριν συμπληρωθούν δύο 24ωρα για την ακρίβεια, ο ίδιος ο ακαταμάχητος μάρτυρας Γιάννης Δραγασάκης έσπευσε να αλλάξει τη μαρτυρία του! Στριμωγμένος από τον συνονόματό του Στουρνάρα για τις παλινωδίες τού ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ευρώ, πήρε το λόγο σήμερα στη Βουλή για να εξηγήσει ότιαυτό το «whatever» είχε και έναν ‘‘αστερίσκο’’ και, επομένως, σε καμία τών περιπτώσεων δεν ειπώθηκε κατά την απόλυτή του έννοια (όπως θα το έλεγε ένας ‘‘σταλινικός’’, λόγου χάρη…). Μαντεύετε ποιος ήταν ο αστερίσκος; Εντάξει, να μη σας παιδεύουμε, είναι πολύ δύσκολο. Ας το πάρει το ποτάμι, λοιπόν:

 

Τι χρείαν άλλων μαρτύρων έχομεν; (Κι ας μη μας πει κάποιος, παρακαλούμε, ότι αυτή η κολοκυθιά και οι κουμπάρες που παίζει ο Δραγασάκης και άλλοι είναι ευέλικτη πολιτική…)

`

* με οποιαδήποτε εξέλιξη! (αλλά, για να είναι (είμαστε) στην ασφαλή πλευρά, όταν λέμε «οποιαδήποτε εξέλιξη», δεν εννοούμε ό, τι-ό, τι …)

Αναρτήθηκε από Left G700

Υ.Γ. Σκίτσο, μορφοποίηση, χρώματα δικά μας

————————————————————————————————————-

Όποιος μπορεί ας δει τα 17 σχόλια που ακολουθούν. Τα ΛΕΝΕ ΟΛΑ 

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε…

εγώ είμαι εκείνος που μπορεί να διαφωνήσει με το ότι αυτό που είπε ο Δραγασάκης, δεν είναι έξω από την απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

τι πάει να πει «whatever it takes» ? τίποτα απολύτως δεν πάει να πει, και είναι και από την πρώτη στιγμή προετοιμασμένο για να πει «δεν έλεγα για το ευρώ ρε παιδιά». Τι πρότεινε ο Δραγασάκης που μπορεί να φέρει έστω το whatever it takes ?

αν θες να είσαι στην απόφαση, λες αυτό που λέει η απόφαση, είμαστε έτοιμοι να φύγουμε.

και η απόφαση βέβαια τελικά τρίχες είναι γιατί δεν προκύπτει η ουσιώδης μονομερής ρήξη που θα δοκιμάσει τα όρια αντοχής της ΟΝΕ, για να χρησιμοποιήσουμε την ετοιμότητα μας να φύγουμε. Αν χρειαστεί λέει, πως να χρειαστεί δηλ ? Αν γίνει δηλ διάσκεψη για το χρέος δεν θα χρειαστεί? Θα πάψει η Γερμανία να κάνει μισθολογικό dubbing? Θα πάψει η Ελλάδα να παράγει ελλείμματα εκτώς και αν πεθαίνει από την πείνα όπως τώρα? Προφανώς όχι, οπότε ή θα συνεχίσει να μην παράγει ελλείμματα και να πεθαίνει, ή θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης, (οικονομικών της ζήτησης) Θα αποκτήσει η Ελλάδα παραγωγική βάση? Ανταγωνιζόμενη με αυτή την ισοτιμία την Κίνα, ή την Γερμανία (σε προϊόντα χαμηλής και υψηλής προστιθέμενης αξίας αντίστοιχα).Η έξοδος από το ευρώ δεν είναι ατύχημα είναι επιλογή, και αν γίνει σαν ατύχημα είναι τραγωδία. Άλλο αν πρέπει η αριστερά να το κάνει σημαία, πάντως δεν είναι κάτι που λες «ε δεν αποκλείεται και εντελώς». Πολιτικαντισμοί πάνω στα ερείπια είναι αυτά.

Παρένθεση: ευτυχώς ο κόσμος δεν ασχολείται με αυτά που λέει ο Τσιπρας (με τις λεπτομέρειες, για να δούμε πόσο θα ενοχλήσει την ευρωδομή πχ να πάρει ο ESM τις τράπεζες) γιατί θα έπεφτε γιαούρτι (με το πήλινο)

το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι δεν είμαστε έτοιμοι να φύγουμε. Γιατί ? Γιατί δεν μας ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Που είναι τα συνδικάτα που οργανώνουν την έξοδο, οι συνεταιρισμοί, η διαννόηση, το ΤΕΕ (στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε με την ΝΔ) και το ΟΕΕ της αριστεράς, που είναι ο Κιτσίκης και ο Μπάτσης της εποχής να παράξουν επιστημονική σκέψη, που είναι το κόμμα να την κάνει πολιτική γραμμή ?

που είναι η προετοιμασία ? στα συνέδρια του transform που στην συνεδρία για Λατινική Αμερική και χρέος δεν υπήρχε ο Ισημερινός, αλλά η … Βραζιλία ? (μάλλον δεν συζήτησαν για τους νεκρούς του μουντιάλ)

στον Μηλιό που λέει ότι μπορεί να ψηφίσουν τον Σουλτς ?http://www.jmilios.gr/%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CE%BC%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%8C/

συνεπώς είναι πολύ βαθύ το πρόβλημα, για να ψάχνουμε να πιαστούμε από το τίποτα.

και είναι και κορυφαίο θέμα για τα ίδια τα καταραμένα τα κουκιά, το μόνο μέτρο της πολιτικής πρακτικής για την ηγετική στελέχωση του ΣΥΡΙΖΑ. 9 μονάδες ανατροπή μέσα σε 2 βδομάδες έδωσε η Public Issue με βασικό λόγο την πολιτική του φόβου για το ευρώ.

εδώ όμως έρχεται η ίδια ακριβώς αντίδραση με τότε, ότι την πολιτική του φόβου την αντιμετωπίζεις… συμφωνώντας και όχι σπάζοντας τον.

δεν θα τον ξαναναστήσει τόσο τον Σαμαρά ώστε να ξανανικήσει, αλλά φιλί της ζωής θα του δώσει.

αν βέβαια το σύστημα μείνει μόνο στο ευρώ, γιατί είναι κιόλας η δεύτερη επίθεση του. Η πρώτη ήταν η Θράκη που τα σκάτωσε (δεν το εξηγώ, έγραψα καμιά εικοσαριά σεντόνια) η δεύτερη είναι το ευρώ που πάλι με το παραμικρό υπογράφει δηλώσεις νομιμοφροσύνης, έχουν και άλλα όπλα.

μήπως είδε κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κάτι (τι κάτι δηλ, τα πάνω κάτω πρέπει) για το μήνυμα του κράτους και του στρατού με τους 2 ναζί στρατηγούς ? Τι άλλο είναι από το » καθίστε καλά γιατί δεν θα έχετε καλό τέλος» αυτό ?

» κάποιος σύντροφος «

LeftG700 είπε…

Φίλε κ.σ.,

Ούτε η απόφαση λέει αριθμητικώς και ολογράφως κάτι για το ευρώ. Όμως, εμμέσως πλην σαφώς, το βάζει πάνω στο τραπέζι (ή, αν προτιμάς, δεν το βγάζει από το τραπέζι). Με αυτή την έννοια, ο Δραγασάκης τα λέει μια χαρά. Το πρόβλημα είναι στη συγκεκριμενοποίηση. Γιατί βέβαια κι οι άλλοι δεν είναι μαλάκες. Θα σου ζητήσουν διευκρινίσεις. Εδώ είναι που τα κάνει μούσκεμα ο Δραγασάκης (εδώ τα κάνει μούσκεμα ακόμα κι ο Λαφαζάνης, ο Δραγασάκης δεν θα τα κάνει;) και μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλη ΔΗΜΑΡ. Γιατί μόλις τίθεται το ερώτημα σπεύδει να εξαιρέσει το νομισματικό από αυτό το whatever. Παρεμπιπτόντως (κι εδώ είναι που ‘‘προδίδεται’’ ο Δραγασάκης στην ομιλία τής εκδήλωσης του Πράττω):

«Whatever it takes» δεν σημαίνει αυτό που λέει κάποια στιγμή («θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας»), ούτε είναι με αυτή την έννοια βέβαια που το είπε ο Ντράγκι. «Whatever it takes» σημαίνει «θα κάνω ό,τι χρειάζεται, ό,τι θα απαιτήσουν οι περιστάσεις» και είναι πολύ κοντά, σχεδόν ταυτόσημο με αυτό που λέμε εμείς: «θα κάνω τα αδύνατα δυνατά».

Σωστά είναι αυτά που λες για τη μη προετοιμασία και τη μη ζύμωση της ιδέας αποχώρησης από το ευρώ. Είναι άλλης τάξεως ζήτημα όμως, και έπεται δεν προηγείται. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δυο χρόνια μετά τις εκλογές και το πνεύμα που χαρακτήριζε τότε τον ΣΥΡΙΖΑ (το ευρώ δεν είναι ταμπού) είναι ακόμα στο στάδιο «να το πω να μη το πω» κι άμα με στριμώξουν να το αποκηρύξω. Κι έτσι θα πάει βέβαια μέχρι τις εκλογές. Αυτά τα βότσαλα που έχει στο στόμα και δεν τον αφήνουν να μιλήσει καθαρά θέλησα να επισημάνω για μία ακόμα φορά.

Τα λέμε

Ανώνυμος είπε…

o ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές γιατί έλεγε ευρώ.

φράσεις σαν «το ευρώ δεν είναι ταμπού» με το δεδομένο της προετοιμασίας που δεν υπάρχει και προηγείται, σημαίνουν ευρώ.

η προετοιμασία είναι το ζήτημα που συζητάμε και διακρίνει τις δυνάμεις που είναι με το ευρώ, και αυτές που δεν είναι με το ευρώ.

δυνάμεις που δεν είναι με το ευρώ είναι αυτές που λένε ότι το ευρώ είναι πρόβλημα, περίπου τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρω διακήρυξη. Αν όμως είναι πρόβλημα, η νεωτερικότητα επιβάλλει και αναζήτηση λύσης, για την οποία χρειάζεται προετοιμασία που προηγείται γιατί αλλιώς θα την έλεγαν επετοιμασία.

δεν είναι ζύμωση, είναι επιστημονική έρευνα και πολιτική πρακτική, είναι ένα παλαικό κύμα οργάνωσης γύρω από το πως θα ζήσουμε αλλιώς. Πως θα παράγουμε αλλιώς, πως θα καταναλώσουμε αλλιώς, πως θα έχουμε πολιτικό σύστημα με λαϊκό έλεγχο.

όλα αυτά είναι το ευρώ και όχι «νομισματικό ζήτημα».

«όποιος νομίζει ότι μιλάμε για το νόμισμα, δεν έχει καταλάβει» έλεγε ο Κώστας Λαπαβίτσας.

ακούγεται απόλυτο, μέχρι αγενές, αλλά έτσι είναι.

«κάποιος σύντροφος»

LeftG700 είπε…

Φίλε κ.σ.,

Δεν διαφωνώ με αυτά που λες, ούτε με αυτό που είπε ο Λαπαβίτσας, το οποίο δεν το βρίσκω και καθόλου θρασύ. Στην ουσία τα ίδια υποστηρίζουμε. Απλώς, επαναλαμβάνω:

Το να πεις όλα είναι πάνω στο τραπέζι, προηγείται οποιασδήποτε άλλης κίνησης που θα κάνεις στο τραπέζι. Κι επειδή σού αρέσουν τα επαναστατικά: πριν από την προετοιμασία οποιασδήποτε επανάστασης προηγείται η απόφαση γι’ αυτήν.

Τα λέμε

kolokotronis είπε…

Τι δεν καταλαβαίνεις, φίλε Left;
Τον ορισμό του καιροσκόπου-οππορτουνιστή;
Ο οποίος δρά ακολουθώντας όχι αρχές και προγράμματα παρά καταστάσεις και ευκαιρίες ( opportunities )…

Let it be. Ας μην βρωμίζουμε άλλο την σημερινή μέρα με τέτοια σκουπίδια.

Κάθε Πρωτομαγιά, ξεκλέβω κάμποση ώρα από τους πάντες, κλείνομαι σε μιά γωνιά του μυαλού μου και βασανίζομαι συλλογιζόμενος την τελευταία απόφαση του Ναπολέοντα Σουκατζίδη…
Ιδεαλισμός, ξε-ιδεαλισμός, η ζωή μας, ο αγώνας μας δεν μπορεί να είναι μόνο για το πόσο θα μεγαλώσουμε το ξεροκόμματο, που μας πετάνε οι αστοί για να γλείφουμε.
Χτες γενιά των 700 ευρώ, G700, σήμερα G500, G400 και αύριο με κυβέρνηση Συριζα G751, κατώτερος μισθός…
Αίσχος! ( που θα έλεγε και ο Σταυρίδης! )
Άντε, καλή Πρωτομαγιά.
Κατεβείτε στο δρόμο, το οφείλετε στη συνείδησή σας.

Ανώνυμος είπε…

Kαι μόνο τη γλώσσα του σώματος να δεις… τα λέει όλα…

Τα σέβη μου
Φιλίστωρ

LeftG700 είπε…

Φίλε Κολοκοτρώνη,

Έχω μία διαφορετική αντίληψη περί «οπορτουνισμού», που δεν ταιριάζει και πολύ με τη στερεότυπη έννοια που δίνετε στον όρο στο ΚΚΕ. Τέλος πάντων, με άλλη ευκαιρία, ίσως και με ανάρτηση.

Είσαι παλιά καραβάνα, όπως λες, κι εγώ το παίρνω τοις μετρητοίς ως καλόπιστος. Έτσι, ελπίζω να μην παρεξηγηθείς όπως κάποιος άλλος επίσης φίλος τού ΚΚΕ που όταν του είπα με κάποια αφορμή «κοίτα, δεν νομίζω ότι είσαι χρήσιμος στο κόμμα σου με αυτή την τακτική διαλόγου» γύρισε και μου είπε περίπου «και τι σε κόφτει εσένα; νοιάζεσαι για το καλό τού Κόμματος;» γι’ αυτό που θα σου πω:

Αλήθεια, πόσο διευκολύνεις τους αναγνώστες (όχι υποχρεωτικά και σχολιαστές) που δεν είναι κοντά στο ΚΚΕ, αλλά δεν είναι και εχθρικοί απέναντί του, να σε ακούσουν με κάποια προσοχή όταν χρησιμοποιείς εκφράσεις τύπου «σκουπίδια»;

Περισσότεροι και μαχητικότεροι ήσαστε και πάλι σήμερα. Αλλά, δεν πιστεύω να είσαι ενθουσιασμένος με την εικόνα γενικά τής συμμετοχής τού κόσμου, μετά από τόσο χαμό αυτά τα τέσσερα χρόνια και σκάρτες τρεις βδομάδες πριν από εκλογές;

Τα λέμε

LeftG700 είπε…

Φίλε Φιλίστορα,

Ποια γλώσσα τού σώματος; Εδώ οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, οι Συριζαίοι δηλαδή, δεν πιάνουν ούτε τη γλώσσα τής …γλώσσας!…

Τα λέμε

Ανώνυμος είπε…

Φιλε Λεφτ,
Να εξηγησω καποια πραγματα γιατι βλεπω οτι αναφερεσαι σε μενα και σε μια αποστροφη του λογου μου σε παλιοτερη συνομιλια μας.Παρατηρω οτι παρα την εντιμοτητα που σου εχω αναγνωρισει , μια σταθερη επιδιωξη σου να δημιουργησεις κλιμα μεταξυ των φιλων του ΚΚΕ αλλοτε με παραινεσεις να σχολιασουμε τη σταση αλλων φιλων του που χαρακτηριστηκαν και εδω ως «ταλιμπαν»και αλλοτε σπερνοντας συγχυσεις προσωπικα για μενα και τη παρουσια μου εδω τοποθετωντας με σαν μελος του κομματος,γραμματεα οργανωσης περιοχης κλπ,ενω απο τη πρωτη στιγμη δηλωσα-και αυτη ειναι η αληθεια-οτι δεν εχω καμια οργανωτικη σχεση με το ΚΚΕ αλλα επιπλεον παρεμβαινω σπανιοτατα ακομα και σε φιλο-κκε blogs και ειναι ηλιου φαεινοτερον οτι δεν εχω και στενες σχεσεις με τους διαχειριστες τους.Πιθανοτατα αυτη σου η εμμονη να εδραζεται στην σταθερη μου θεση και συμφωνια με τη γραμμη του κομματος.Επιπλεον να σου υπενθυμισω οτι γραμμιτζηδες ειναι στην πλειοψηφια τους οι φιλοι του ΚΚΕ απο την αποψη οτι περα απο επι μερους διαφωνιες συνφωνουν με τη στρατηγικη του προταση.Ποσο μαλλον σημερα που οι οποιες ταλαντευσεις τεινουν να εκλειψουν και αντικειμενικα δεν υπαρχει και καμια πιο αξιοπιστη εναλλακτικη λυση για αυτους.
Τελευταια εχεις επιδοθει και σε κατι ακομα. Εγκαλεις τους κκεδες για αναρμοστη συμπεριφορα ή «πολυ ΚΚΕ»(αγνοωντας την ιδιαιτερη φυση του μεσου που λεγεται διαδικτυο) ,σταση που κατα την αποψη σου βλαπτει το κομμα αφου δεν αφηνει περιθωρια στους μη εχθρικους προς αυτο αναγνωστες να ερθουν πιο κοντα του.Μου θυμιζεις παλι τη λογικη καποιων μεγαλοκαναλοδημοσιογραφων που προφασιζομενοι οτι δεν πειθει η προταση του ΚΚΕ ή οτι δεν δοθηκε επαρκης απαντηση και αλλα ωραια,στην ουσια στοχευουν να προκαταλαβουν τον τηλεθεατη-ακροατη,στη περιπτωση μας σχολιαστη-αναγνωστη. Η αληθεια ειναι-και μπορω να παραθεσω πληθος παραδειγματων-οτι αρκετες φορες στις συζητησεις μου εδω, εχω υπαρξει υπερ του δεοντος διαλλακτικος και ανεκτικος. Ακομα και με σχολιαστες που καθε αλλο παρα στεκονται κριτικα προς το ΚΚΕ αλλα ειναι αποδεδειγμενα εμπαθεις και βαθια προκατειλημμενοι ,συχνοτατα καλυπτοντας αυτη τους την εμπαθεια με μια κατ επιφαση αγωνια για την «ενοτητα της αριστερας».Θελω να πιστευω οτι οι πραγματικα κριτικα σκεπτομενοι και ταλαντευομενοι που τυχαινει να διαβαζουν εδω δεν απομακρυνονται απο το ΚΚΕ επειδη οι φιλοι του δε συνηθιζουν να μασανε τα λογια τους και να προτεινουν χειρα φιλιας με το ενα και με το αλλο να ριχνουν πισωπλατες μαχαιριες.Αντιθετως και θα επικαλεστω παλι παραδειγματα απο συζητησεις που εγιναν εδω(υπηρξαν περιπτωσεις που 4 και 5 σχολιαστες μου απηυθυναν σχεδον ταυτοχρονες ερωτησεις), η αντιπαραθεση ακομα και σε οξυμενη μορφη προσελκυει κοσμο, προσφερει στο ζωηρο,γονιμο και εποικοδομητικο διαλογο και στη αντληση χρησιμων συμπερασματων.Τουλαχιστον σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο απο τον κατ ευφημισμον υγιη διαλογο που μπορει φαινομενικα να τηρει καποιους προσχηματικους κανονες «politically correct» καθωσπρεπεισμου αλλα στην ουσια καταληγει τις περισσοτερες φορες αδιαφορος. Ειλικρινως θελω να το πιστευω αυτο γιατι στην αντιθετη περιπτωση θα σημαινε οτι ακριβως υποτιμω τη νοημοσυνη τους.
Εν κατακλειδι βεβαιως υπαρχουν και προβληματα στην επικοινωνια με τον κοσμο που πατανε σε υποκειμενικες αδυναμιες και πρεπει να παλευτουν.Γενικως μπορει να ισχυει οτι πολλες φορες δεν πειθουμε γιατι «δεν τα λεμε καλα».Ειναι ομως αλλο πραγμα αυτο και αλλο να κανουμε συνεχεις υποχωρησεις,για να γινουμε μ ενα τροπο αρεστοι σε ενα πιο ευρυ κοινο,υποτασσοντας τη στρατηγικη μας που ειναι αδιαπραγματευτη σε τακτικους χειρισμους.Κοινως αλλα να λεμε και εντελως αλλα να εννοουμε.

Гриша

Ανώνυμος είπε…

(συνεχεια)
ΥΓ.Για το Δραγασακη, το Λαφαζανη και τις προσφατες ομορφιες του Τσιπρα.Μα οταν το ΚΚΕ ακριβως προσπαθει να αναδειξει τον καιροσκοπισμο και τα ηξεις-αφιξεις του συριζα εκλαικευοντας τις ηδη τεκμηριωμενες και επιβεβαιωμενες εκτιμησεις του με ενα πιο αμεσο τροπο χρησιμοποιωντας και εκφρασεις του τυπου «λιονταρι στην ελλαδα-σκυλακι του καναπε στην ευρωπη» τοτε κατηγορειται για χυδαιολογια και απομακρυνση απο την κομουνιστικη ηθικη!Οταν αναλυει και αποδεικνυει με επιστημονικο τροπο τον οπορτουνισμο του συριζα τοτε εχει ξυλινη γλωσσα.Loose-loose situation.Ε δε γινεται ετσι….
YΓ.2 Συγγνωμη για την εκταση.

kolokotronis είπε…

Πλάκα μού κάνεις, μωρέ Left;
Ποιός μπορεί να είναι ευχαριστημένος από το σημερινό επίπεδο του λαϊκού κινήματος;
Η διαφορά είναι, πως το ΚΚΕ κάνει ό,τι μπορεί για την ανάπτυξή του, και προγραμματικά προσανατολισμένο και με την καθημερινή δράση χιλιάδων κομμουνιστών.(Αλλού θα έπρεπε να στρέφεις τα πυρά σου για το συγκεκριμένο θέμα).
Το ότι δεν πείθουμε (ακόμα) όσο χρειάζεται, είναι το διαλλεκτικό αντίθετο του γιατί έπειθαν και πείθουν τόσες δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.
Ο ιδεολογικός αγώνας είναι σκληρός, οι συνειδήσεις δεν αλλάζουν έτσι εύκολα και μέχρι τις παραμονές της επανάστασης (της ποιάς; όπως με ρώτησε χτες ενα μέλος της Ανταρσυας – να χαρώ εγώ «αριστερότερα του ΚΚΕ»), μέχρι τότε λοιπόν, κυρίαρχη ιδεολογία μέσα στην ελληνική κοινωνία είναι η ιδεολογία της κυρίαρχης τάξης, πάει να πεί η αστική. Κι αυτό δεν είναι ηττοπάθεια αλλά διαλλεκτική ανάλυση της πραγματικότητας. Ο,τιδήποτε άλλο, οδηγεί σε απόψεις Στούπα, περί κυριαρχίας της αριστερής ιδεολογίας και περί σοβιετικής οικονομίας στη μεταπολιτευτική Ελλάδα (!). Καλαμπουράκια για πρωτοετείς Δαπίτες, που όμως περνάνε ευρύτερα.( Βαριέμαι να αντικρούω μαλακίες και δεν νομίζω πως χρειάζεται σε αυτό το blog ).

Υ.Γ. «…όταν χρησιμοποιείς εκφράσεις τύπου «σκουπίδια»;…»

Έλα, ρε !
Δεν σου τον είχα τον τόσο καθωσπρεπισμό !
Και στο φινάλε, σιγά τη βρισιά.
Όταν αποκαλείς «σκουπίδια» τα σκουπίδια, το πολύ πολύ να σε κατηγορήσει κάποιος για «ταυτολογία»…

Ανώνυμος είπε…

μια απαντησούλα στον σύντροφο με το κυριλλικό.

το ότι είσαι εδώ είναι διαφωνία με το ΚΚΕ.

με την θεωρία ότι η υπόλοιπη αριστερά και βασικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αστικό κόμμα.

Δεν νομίζω να έκανες τέτοιου είδους κουβεντούλα με το ΠΑΣΟΚ, μέλη του κλπ …

είναι ένα θέμα για το οποιονδήποτε να αξιολογήσει ότι κάποιος που συμφωνεί με το ΚΚΕ αυτοαναιρείται τόσο έντονα και τελικά διαφωνεί μαζί του.Ή και να αρνηθεί ότι διαφωνεί με το ΚΚΕ, που σημαίνει ότι το ΚΚΕ λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αστικό κόμμα, ή ότι γενικά και το 2002, άνθρωποι, φίλοι, μέλη του ΚΚΕ έπιαναν αντίστοιχη κουβεντούλα με τους αντίστοιχους του ΠΑΣΟΚ. Επειδή όμως αυτό δεν γίνονταν, μόνη περίπτωση είναι η διαφωνία με το ΣΥΡΙΖΑ=αστικό, δεν υπάρχει αριστερά κλπ, που είναι στρατηγικό θέμα, αν είναι λάθος αυτό, είναι λάθος τα πάντα.

είναι κάτι που πρέπει να το απαντήσεις, όχι για να πάψεις να μιλάς εκτός ΚΚΕ (που μου είναι και αδιάφορο αν το κάνεις, και δεν έχω και κρίση μεγαλείου ότι θα το προκαλέσει ένα σχόλιο μου, έχεις πει έτσι κι αλλιώς ότι δεν είμαι σοβαρός ) αλλά για να ξεβολεύεσαι(και συ και όλοι μας)

να βάζουμε δύσκολα στον εαυτό μας, στην οργάνωση μας, στο οτιδήποτε.

«κάποιος σύντροφος»

Ανώνυμος είπε…

http://www.youtube.com/watch?v=bglHI0gWR0g
φιλοζωος

Ανώνυμος είπε…

@κ.σ δε καταλαβαίνω τι λες.

Гриша

Ανώνυμος είπε…

για να αποφυγεις την απωλεια ψηφων προς τους ρεφορμιστες (ΣΥΡΙΖΑ) –>τακτικος στοχος,
ονομαζεις το συριζα αστικο κομμα και συνεπως απαγορευεις καθε διαλογο μαζι του. Ομως η σχεση με τα αστικα κομματα ειναι θεμα στρατηγικης? Η σχεση με την αστικη ταξη ειναι θεμα στρατηγικης οχι η σχεση με τα αστικα κομματα. ΓΙΑ αλλη μια φορα η ενασχοληση με τη διαλεκτικη απο το «κ»κε παραγει μαργαριταρια. Το θεμα ειναι να μελετας τα σιγκεκριμενα φαινομενα, οχι να τα βαφτιζεις οπως βολευει την τακτικη σου.
H plaka ειναι οτι οσοι φευγουν απο το κκε (οι περισσοτεροι, κοτζιας, κτλ) απαρνουνται συλληβδην το μαρξισμο και τη διαλεκτικη. Αυτο δινει μια ιδεα για το πως χρησιμοποιουνται αυτα τα εργαλεια μεσα στο κκε. Αυτα παθαινουν οσοι κοιμουνται με τα απαντα του σταλιν στο προσκεφαλο.

Εγραψα οτι ολοι οι υποψηφιοι δημαρχοι με το «κ»κε ειναι α)δημοσιοι υπαλληλοι β)ελευθεροι επαγγελματιες, γιατροι (και ΕΝΑΣ εργατης) και δεν ελαβα καμμια απαντηση. Περα απο τις θερμες μου ευχαριστιες για το γεγονος, εκφραζω και την ικανοποιηση μου για την επιβεβαιωση μου οτι οι επιδοξοι «αριστεροι» και «κομμουνιστες» αυτοκλητοι σωτηρες της εργατικης ταξης φοβουνται (οπως ο σταλιν την δημοκρατια) την σιγκεκριμενη αναλυση του σιγκεκριμενου φαινομενου. Οση σχεση εχει ο κοτζιας ο παπανδρεου και ο παπαγιαννακης με την αριστερα αλλη τοση σχεση εχει και το «κ» κε με τον κομμουνισμο.

Ανώνυμος είπε…

υ.γ.
ΟΤΑΝ σας εστειλα το αποσπασμα Κουτσουμπα για τις εξελιξεις στην Ουκρανια (παρενθεση: το ιδιαιτερα φιλοξενο παρον μπλογκ δεν αφορουν αυτες οι εξελιξεις, εφοσον δεν εχουν σχεση με την αριστερα, προφανως ειναι φυσικα φαινομενα κατι σαν σεισμος ή πλημμυρα) οπου ο γγ της κε του κκε μας ελεγε οτι ειναι συγκρουση ιμπεριαλισμων ρωσιας , εε, και αμμερικης, και εγραφα οτι η αναλυση αυτη ειναι ουφο μου απαντησαν οτι καλα τα λεει. Το οτι ο δεξιος τομεας γι αυτους ειναι αμελιτεα λεπτομερεια, δειχνει το μετρο της καταντιας του ‘κ’κε στην λεγομενη τριτοπεριοδικη vintage ονειρικη περιδινηση τους.

“There are many who do not know they are fascists but will find it out when the time comes.”
― Ernest Hemingway, For Whom the Bell Tolls
Για το ‘κ’κε δεν υπαρχει διακριση μεταξυ νδ και συριζα, ρωσικου και αμερικανικου ιμπεριαλισμου, φασισμου και καπιταλισμου καθοτι ο φασισμος ειναι ο ιμπεριαλιστικος καπιταλισμος. Μας ειπαν οτι ο Πουτιν ειναι ιμπεριαλιστης αυτο που χουν στη γλωσσα και σε καθε αφορμη το πετανε ειναι οτι ο συριζα ειναι οχι αστικο αλλα φασιστικο κομμα. Εγω προβλημα δεν εχω να συζητησω μαζι τους , συριζα δεν ειμαι (πιο πολυ ημουν κκε καποτε..λογω αφελειας).

Υ.Γ. στο υγ.
ΑΝ το συριζα ειναι φασιστικο κομμα, κατα τους ασσους της πολιτικης αναλυσης, νομιμοποιουμαι εγω να θεωρω το «κ»κε δικτατορικο αστικο-μικροαστικο κομμα? ή θα δεχθω παλι ανιερες επιθεσεις?

Ανώνυμος είπε…

είσαι εκτός γραμμής ρε άνθρωπε τι δεν καταλαβαίνεις?

έχεις ζήσει κνίτες εναντίον ΠΑΣΠ (πως μιλάνε εννοώ).

έχεις ακούσει κνίτες να μιλάνε για τον Λαλιώτη ?

αυτό το στυλ κουβέντας και αντιπαράθεσης είναι η γραμμή του ΚΚΕ απέναντι στην αριστερά (εγώ το λέω στην υπόλοιπη αριστερά).

δεν κάνεις τέτοιου τύπου κουβέντα, άρα είσαι εκτός γραμμής.

2 επιλογές υπάρχουν. Να πεις ότι τελικά δεν συμφωνείς με το ΚΚΕ ή να αρχίζεις να μιλάς όπως κάποιος που συμφωνεί με το ΚΚΕ.

όλα για μένα θεμιτά, και να έχει κανείς την αντίθετη γραμμή από το ΚΚΕ, και να λέει ότι έχει την ίδια

αλλά θα το επισημαίνω

«κάποιος σύντροφος»

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Μαΐου 2014
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Απρ.   Ιον. »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: