Γ.Κορδάτος: Εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου για τις πολιτικές εξελίξεις

 

Η εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου «Γιάννης Κορδάτος στην ετήσια εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

Σύνοψη (*):Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, φαίνεται η ανάγκη δημιουργίας αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού, δημοκρατικού μετώπου που θα έχει ως βασικούς άξονες: 1.τη διαγραφή του χρέους, 2. Τη ρήξη και έξοδο τελικά από την ΕΕ, 3. Την εθνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας με εργατικό λαϊκό έλεγχο, 4. Τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, 5. Το ριζικό εκδημοκρατισμό του κράτους.

 παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία δεν φαίνεται να εξέρχεται άμεσα από την κρίση. Οι σχετικοί δείκτες λιμνάζουν. Η κρίση οδηγεί καθημερινά στη μεγαλύτερη όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για την αναδιανομή των αγορών και των σφαιρών επιρροής. Η επιθετικότητα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε βάρος των λαών και των αδύναμων χωρών γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη, όπως δείχνουν τα παραδείγματα της Συρίας, της Ουκρανίας, της Βενεζουέλας κλπ. Νέες εστίες συγκρούσεων και πολέμων ξεσπούν.

Η Ελλάδα, ως χώρα εξαρτημένη και μέσου επιπέδου ανάπτυξης, έχει μπει στη δίνη της κρίσης και θα αργήσει να βγει. Ακόμη και αν

η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία ανακάμψει, η κρίση εδώ θα είναι παρατεταμένη και πιο μακροχρόνια. Η όποια ανάκαμψη θα είναι αναιμική και βασισμένη στα ερείπια των λαϊκών κατακτήσεων. Συνεχίζεται η κρίση πολιτικής αξιοπιστίας των υφιστάμενων κομμάτων όπως καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις. Η άρχουσα τάξη δοκιμάζει συνεχώς νέα σχήματα: ΕΛΙΑ, Ποτάμι κλπ.

Η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να υπηρετεί ολοένα και με πιο αντιδραστικό τρόπο τις επιδιώξεις του ξένου και εγχώριου μεγάλου κεφαλαίου. Θα στρέφει το τιμόνι πιο αντιλαϊκά και πιο αντιδημοκρατικά. Η αφαίμαξη του πλούτου της χώρας και του ελληνικού λαού θα συνεχιστούν και ενταθούν, στο βαθμό που δεν υπάρξουν αντιστάσεις. Είναι χαρακτηριστικά τα ξένα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «ανάγκη» να φτάσουν οι μισθοί στο επίπεδο της Βουλγαρίας και Αλβανίας, δηλαδή 350 περίπου ευρώ.

Διατηρείται από την άρχουσα τάξη σε εφεδρεία τη νεοναζιστική – παρακρατική τρομοκρατία, παρά τις αντιθέσεις ΝΔ και ΧΑ για τον έλεγχο των ψηφοφόρων της Χ.Α. Δεν αποκλείεται η εμφάνιση άλλου, δήθεν αξιόπιστου ακροδεξιού σχήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τη διολίσθησή του προς θέσεις απολύτως συμβατές με τις επιδιώξεις της εγχώριας και ξένης ολιγαρχίας. Ατμομηχανή της υποταγής του είναι η θέση του για την ΕΕ. Αν κατορθώσει να έρθει στην κυβέρνηση, στην καλύτερη περίπτωση θα δώσει κάποια ευκαιριακά ψίχουλα (ανάλογα βέβαια και με την εξέλιξη της κρίσης στην ευρωζώνη) με τα οποία θα προσπαθήσει να ξεγελάσει την εκλογική του επιρροή και το λαό. Παρά την ύπαρξη ριζοσπαστικών δυνάμεων στο εσωτερικό του, δεν μπορεί να υποστηριχθεί στα σοβαρά ότι το κόμμα και η ηγεσία του μπορούν να αλλάξουν ρότα. Η δομή και ιδεολογία του, η κοινωνικο-ταξική σύνθεση του κόμματος και κυρίως της ηγεσίας του, αλλά ιδίως οι αναπτυσσόμενες σχέσεις της ηγεσίας του με την ολιγαρχία διαμορφώνουν το πλαίσιο.

Το ΚΚΕ συνεχίζει την πορεία που χάραξε ιδίως με το νέο πρόγραμμά του στο 19ο συνέδριο. Αρνείται οποιαδήποτε μετωπική προσέγγιση, περιορίζεται στην κούφια επαναστατική φρασεολογία. Στην πράξη η πολιτική του είναι ακίνδυνη για το σύστημα. Παρά την ύπαρξη αγωνιστικών δυνάμεων στο εσωτερικό και κυρίως στον περίγυρό του, δεν υπάρχουν στοιχεία που να πείθουν ότι η πορεία αυτή θα αντιστραφεί. Οι γραφειοκρατικές δομές, το νέο αντιδημοκρατικό καταστατικό, η φυσική απουσία της έμπειρης γενιάς της αντίστασης και η απουσία διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος δεν επιτρέπουν αισιοδοξία.

Στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά υπάρχουν ποικίλες διεργασίες. Κάποιες από αυτές κινούνται σε γόνιμη, μετωπική κατεύθυνση. Κυριαρχεί όμως ο σεχταρισμός και ο αριστερισμός. Είναι φανερή η έλλειψη δεσμών με την εργατική τάξη.

Εξαιτίας της κρίσης και της συνεπαγόμενης πίεσης της ανεργίας αλλά και εξαιτίας της κατάστασης στο ΚΚΕ και στην Αριστερά, το μαζικό κίνημα βρίσκεται σε φάση υποχώρησης. Η απογοήτευση και η αποστράτευση κυριαρχούν. Η τάση μπορεί και πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει. Υπάρχουν διεργασίες που πρέπει να εξελιχθούν (βλ. συμπληρωματικά τη σχετική απόφαση του συλλόγου μας για το συνδικαλιστικό κίνημα ΕΔΩ1,ΕΔΩ2,ΕΔΩ3 ).

Ενώ κατά την πρώτη διετία (2010-2012) της εκδήλωσης της κρίσης υπήρξαν λαϊκές εκδηλώσεις που χαρακτηρίζονταν από πολύ μεγάλη μαζικότητα -τις μεγαλύτερες εδώ και τουλάχιστον είκοσι χρόνια- και ενώ για πρώτη φορά κατέβηκαν στον δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι είναι χαρακτηριστικό ότι στην συνέχεια από τα μέσα του 2012 μέχρι σήμερα οι μαζικές εκδηλώσεις αντίστασης εξαλείφθηκαν ολοκληρωτικά και να κυριαρχήσει το σημερινό, καταθλιπτικό για μεγάλο μέρος του λαού, τοπίου. Η ελπίδα του κόσμου ακόμα και αν συνοδευόταν (τουλάχιστον όσο αφορά ένα μεγάλο κομμάτι του) με μεγάλες αυταπάτες, σχετικά με τον δρόμο που έπρεπε να ακολουθηθεί για το ξεπέρασμα της κρίσης, αποτελούσε το ισχυρότερο όπλο του οργανωμένου κινήματος για να ανατρέψει τις πολιτικές των κυβερνήσεων της ολιγαρχίας, της Ε.Ε., του ΔΝΤ, των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστικών κρατών και οργανισμών.

Η μεταστροφή αυτή οφείλεται σε τεράστιο βαθμό στην αδυναμία των δυνάμεων της Αριστεράς, να διατυπώσει μια πολιτική πρόταση που θα μετατρέψει την διάχυτη δυσαρέσκεια και την πρωτογενή αντίδραση σε ένα ευρύ λαϊκό κίνημα που θα ανατρέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές –ιδιαίτερα μάλιστα αυτών της τελευταίας τετραετίας.(Εντονα-χρώμα δικά μας)

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, φαίνεται η ανάγκη δημιουργίας αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού, δημοκρατικού μετώπου που θα έχει ως βασικούς άξονες: 1.τη διαγραφή του χρέους, 2. Τη ρήξη και έξοδο τελικά από την ΕΕ, 3. Την εθνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας με εργατικό λαϊκό έλεγχο, 4. Τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, 5. Το ριζικό εκδημοκρατισμό του κράτους.

Επίσης σήμερα φαίνεται η έλλειψη επαναστατικής πρωτοπορίας της εργατικής τάξης που θα έχει πολιτική βασισμένη στη μαρξιστική λενινιστική ανάλυση και θα χαράζει την κατάλληλη για τις συνθήκες πολιτική κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών.

Στην κατεύθυνση αυτή ο σύλλογος Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ θα συνεχίσει τις ιδεολογικές, πολιτικές, συνδικαλιστικές, πολιτιστικές παρεμβάσεις του. Θα προσπαθήσει καταρχήν να συντηρήσει τη φλόγα του μαρξισμού λενινισμού, να συμβάλλει στο έργο της ανασυγκρότησης του κομμουνιστικού κινήματος και, σε διαλεκτική σχέση με αυτή την προσπάθεια, στο έργο της συγκρότησης αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού, δημοκρατικού του μετώπου που τόσο έχει ανάγκη η εργατική τάξη και ο λαός μας.

ΠΗΓΗ kordatos.org

(*) Σύνοψη δική μας

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Ιουνίου 2014
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Μάι.   Ιολ. »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: