Από πού πάνε Αριστερά; Από πού πάνε στην Κυβέρνηση;

(Του Χρήστου Λάσκου)
UNFOLLOW Ιούλης 2014

(Απορία F.P.): Εκτός των άλλων και από την πολύ σωστή επισήμανση του Χ.Λ. στην αντιμετώπιση της κεντροαριστεράς, με τα ορφανά του Γιωργάκη και τους φανατικούς της συνιστώσας της «ευθύνης», που συμφωνούμε,

γιατί τόση σιωπή σε κεφαλαιώδη ριζοσπαστικά ζητήματα, που αν θυμώμαστε,  ειπώθηκαν πριν 2 χρόνια και εκτόξευσαν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 27%;

Όπως π.χ. το οιωνεί καθεστώς έκτακτης ανάγκης που μας πνίγει, η διαγραφή του χρέους, η κατάργηση (με ένα νόμο) των μνημονίων, η θηλειά της Ευρωπαικής Ένωσης και του Ευρώ που σφίγγει στο λαιμό μας, το ΝΑΤΟ, η παραπομπή και  τιμωρία των υπαίτιων της κρίσης και των σκανδάλων, οι τράπεζες (και ο δημόσιος τραπεζικός πυλώνας) που κατάπιαν 100δες δις € για να τις νέμονται οι λαμογιο-ιδιοκτήτες τους, η αποκατάσταση μισθών και συντάξεων (που σήμερα δέχθηκαν ΝΕΟ πλήγμα), σε επίπεδα αξιοπρέπειας και όχι εξαθλίωσης, η ανθρωπιστική καταστροφή με την κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και εργατικών δικαιωμάτων κ.οκ. Μόνο η έλλειψη χώρου ευθύνεται;

`

Η γραμμα γαλαζιο ανθρωπακι

ενδυνάμωση της Αριστεράς σε συνθήκες κρίσης δεν είναι καθόλου αυτονόητο. Συνεπώς όσο κι αν δεν αρέσει σε τµήµατα της υπόλοιπης Αριστεράς να το ακούνε, ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι έκανε καλά στο χρόνια της τροµερής κρίσης στην Ελλάδα. Κι αυτά τα καλά που έκανε ήταν αριστερά πράγµατα. Έτσι πρέπει να συνεχίσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε πως δεν αποτελεί πολιτικό διάττοντα, πως έχει σταθεροποιήσει την επιρροή του σε µεγάλο κοµµάτι του εκλογικού σώµατος και, κυρίως, κατάφερε, ακόµα µια φορά µετά τις εκλογές του ’12, να είναι ο κατεξοχήν πολιτικός φορέας των ανέργων, της παραδοσιακής εργατικής τάξης, των µισθωτών κατηγοριών γενικότερα, των νέων χωρίς µέλλον. Με µεγάλη επιρροή στις αστικές περιοχές, ιδίως στις λαϊκές συνοικίες, δείχνει να παρέχει τα εχέγγυα ότι µπορεί να γίνει άξονας µιας µεγάλης κοινωνικής συµµαχίας που θα κάνει εφικτή την πολιτική ανατροπή.

`
Και θα πρέπει να υπογραµµιστεί πως τα παραπάνω, όσα προηγήθηκαν και όσα ανοίγονται µπροστά, δεν ήταν και δεν είναι καθόλου «νοµοτελειακά», καθόλου αυτονόητα. Η ιστορική εµπειρία δείχνει πως, σε περιόδους µεγάλων καπιταλιστικών κρίσεων, δεν είναι το σύνηθες να ενισχύονται οι αριστερές δυνάµεις. Αντίθετα: στη δεκαετία του ’30 ο κόσµος γέµισε ναζισµούς, φασισµούς και χούντες. Και, ακόµη, σήµερα στο µεγαλύτερο τµήµα της Ευρώπης αυτή που ενισχύεται είναι η Ακροδεξιά, τµήµατα της οποίας δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τους χιτλερικούς του µεσοπολέµου.
Να το επαναλάβω, λοιπόν, γιατί υπάρχει µεγάλη παρανόηση επ’ αυτού. Η ενδυνάµωση της Αριστεράς σε τέτοιες συνθήκες δεν είναι καθόλου αυτονόητη. Αλλιώς, η εξαθλίωση δεν φέρνει, κατά προτεραιότητα, «καλή» ριζοσπαστικοποίηση. Συνεπώς, όσο κι αν δεν αρέσει σε τµήµατα της υπόλοιπης Αριστεράς να το ακούνε, ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι έκανε καλά στα χρόνια της τροµερής κρίσης στην Ελλάδα. Κι αυτά τα καλά που έκανε ήταν αριστερά πράγµατα.
`
Η φυσιογνωµία του καθορίστηκε σε µεγάλο βαθµό από τη στάση του απέναντι στη Δεκεµβριανή εξέγερση, την υποστήριξη στους µεγάλους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες, την τοποθέτησή του σχετικά µε τις πλατείες και στις πλατείες. Σε ηγεµονική θέση στο εσωτερικό της Αριστεράς -και, εν συνεχεία, στην ελληνική κοινωνία ευρύτερα δεν τον έφερε η «υπεύθυνη» αλλά η «ακραία» πολιτεία του. Δεν υπαναχώρησε στιγµή από θέσεις αντιδημοφιλείς αναφορικά µε το µεταναστευτικό και άλλα δικαιωµατικά θέµατα. Δεν υπολόγιοε πολιτικό κόστος και –παραδόξως-δεν έχασε από αυτό. Στοχοποιήθηκε όσο κανένας άλλος χώρος της Αριστεράς και κέρδισε απ’ αυτό.
`
Από την άλλη, πορεύτηκε µε βάση µια ανάλυση της κρίσης ως καπιταλιστική και παγκόσµιας και επέµεινε διαρκώς στην κοινότητα των προβληµάτων του κόσµου της εργασίας στην Ευρώπη και στον πλανήτη ολόκληρο, πράγµα που χρωµάτισε την πολιτική του µε έντονο διεθνιστικό χρώµα.
`
Δεν αποδέχτηκε ούτε στιγµή την ιδέα της «ελληνικής εξαίρεσης » παρά µόνο για να επισηµάνει την πραγµατική ελληνική ιδιαιτερότητα: Η εγχώρια καπιταλιστική τάξη υπήρξε τόσο πριν όσο και µετά την κρίση η πιο εκμεταλλευτική στην Ευρώπη.
`
Γι’ αυτό και αρνήθηκε να προσχωρήσει σε «αντιιμπεριαλιστικές» αναγνώσεις που προτάσσουν τις εθνικές διαστάσεις και αξονίζονται γύρω από «αποικίες», «κατοχές», «µπότες» κ.τ.ό. Αντίθετα επέµεινε σε µια ταξική ανάγνωση, που έθετε ως πρώτο εχθρό τον ελληνικό καπιταλισμό, αναδεικνύοντας διαρκώς πως δεν χάνουν στην κρίση όλοι οι συνέλληνες κάθε άλλο, µάλιστα. Κι έτσι έκανε σαφές µε όλους τους τρόπους ότι, αν είναι να σωθούν οι άνεργοι, οι φτωχοί, οι κατώτερες τάξεις, συνολικά θα πρέπει να την πληρώσουν οι πλούσιοι, οι τράπεζες και οι «πιστωτές» γενικότερα.
`
Τέλος, πολύ αριστερό πράγµα υπήρξε και το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ, γέννηµα ο ίδιος της βούλησης της µεγάλης πλειοψηφίας του αριστερού κόσµου για ενότητα, ούτε στιγµή δεν απεμπόλησε το στόχο της ευρύτατης δυνατής συµπόρευσης της κοινωνικής και πολιτικής Αριστεράς.
`
Αυτά τα αριστερά πράγµατα, νοµίζω, ήταν που τον εκτόξευσαν εκλογικά πριν από δυό χρόνια, όταν έθεσε την ελληνική κοινωνία µπροστά στη δυνατότητα να υπάρξει κυβέρνηση της Αριστεράς. Και οι από κάτω πόνταραν ισχυρά σε αυτήν τη δυνατότητα.
`
Και τώρα τι; Αφού υλοποιήθηκε το «Πρώτη φορά Αριστερά», πώς πάµε παραπέρα; Κατά τη γνώµη µου, η συνταγή για το παραπέρα έχει ήδη καθαρογραφεί βάσει της προηγούμενης εµπειρίας. Και στην καρδιά της βρίσκεται η εµµονή στο ριζοσπαστισμό, στα καλά αριστερά πράγµατα που µας έφεραν ως εδώ. Ταξική µεροληψία, διεθνισµός, ανοικτή διάθεση, καµία αλαζονεία, επιµονή στο ενωτικό κάλεσµα.
`
Και αρκετά που πρέπει να βελτιωθούν. Μεγαλύτερη προσήλωση στη συλλογικότητα, ώστε να αποφεύγονται σφάλµατα. Αποφυγή εύκολων επικοινωνιακών επιλογών, που, εκτός του ότι είναι αισθητικά χαµηλού επιπέδου, δεν είναι και καθόλου αποτελεσματικές-νέες Ελλάδες και πράσινα άλογα. Θρησκευτική επιµονή στο συνεδριακό κεκτηµένο, που σηµαίνει στη δηµοκρατία. Να «λέµε τη γραµµή» και όχι ό,τι µας καπνίσει ως «κάτι το ωραίον» που σκεφτήκαµε, έτσι µειώνουµε τη δεδοµένη πολλές φορές κακοφωνία.
`
Τέλος, αλλά όχι έσχατο. Αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθούν, µε πρώτη την ιδέα πως η λύση στο ερώτηµα «πώς κυβέρνηση της Αριστεράς;» βρίσκεται στο … κέντρο. Την ιδέα, δηλαδή, πως χωρίς άνοιγµα προς δυνάµεις της Κεντροαριστεράς όσα επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ θα µείνουν καθαρά, αµόλυντα και ανεκπλήρωτα.
`
Είµαι πεπεισμένος πως ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Ο σίγουρος τρόπος για να µην υπάρξει ποτέ κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα σταµατήσει την κοινωνική καταστροφή, θα ξεκινήσει την ανθρωπιστική αποκατάσταση και θα αναλάβει το έργο να φέρει στο προσκήνιο τις κατώτερες τάξεις και ης ανάγκες τους, είναι ένας πιό «κεντρώος» προσανατολισμός. Αν επιχειρήσουνε να «το κάνουµε όπως ο Ανδρέας», όπως µας συµβουλεύει η Έλλη Στάη (!), θα κάνουµε µια τρύπα στο νερό και θα πέσει µια ολόκληρη κοινωνία µέσα.
`
Η δυσώνυμη «Κεντροαριστερά» µας, σε όλες τις παραλλαγές της, δεν υπάρχει πια γιατί στις ακραίες συνθήκες της κρίσης, αφού έπαιξε το ρόλο του πρωτεργάτη της επίθεσης ενάντια στους εργαζόµενους και τους φτωχούς, εξαχνώθηκε πολιτικά στο µέτρο που για το νεοφιλελευθερισμό φτάνει και η Δεξιά µόνη της.
`
Λένε όµως κάποιοι, κυρίως αυτόκλητοι «εξωτερικοί σύµβουλοι», δεν γίνεται χωρίς πολιτικές συµµαχίες. Πολύ περισσότερο, µάλιστα, που µεγάλο µέρος όσων ψηφίζουν Αριστερά δεν είναι αριστεροί, συνεχίζουν. Πιστεύω πως πρόκειται για εντελώς παραπειστική συλλογιστική.
`
Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουµε σαφέστατη µετατόπιση του πολιτικού άξονα προς τα αριστερά. Η πρακτική εκατομμυρίων ανθρώπων, με συγκεκριμένα κοινωνικά χαρακτηριστικά, να επιλέξουν και να επενδύσουν τις ελπίδες τους στη ριζοσπαστική Αριστερά, με τη φυσιογνωμία που περιέγραψα στην αρχή του κειμένου, παράγει από μόνη της αποτελέσματα και στους ίδιους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Να το πω και αλλιώς: τι θα πει δεν είναι αριστεροί, αν και επιλέγουν την Αριστερά; Τι είναι ένας αριστερός και πώς κάποιος γίνεται αριστερός; Απαντώ: με τις πρακτικές στις οποίες εμπλέκεται, διστακτικά ή αποφασιστικά. Με τις εγκλήσεις στις οποίες ανταποκρίνεται και με τις απέχθειες που αναπτύσσει σε πρόσωπα και καταστάσεις.
`
Όσοι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν πως επιλέγουν ριζοσπαστική Αριστερά. Η επιλογή είναι δεδομένη και είναι επιλογή Αριστεράς. Δεν έχουν αυτοί οι πολίτες την παραμικρή όρεξη να ξαναδούν μπροστά τους ούτε τα ορφανά του Γιωργάκη, ούτε τους φανατικούς της συνιστώσας της «ευθύνης».
`
Η επιλογή τους είναι επιλογή Αριστεράς γιατί είναι -συνειδητά ή ασυνείδητα ταξική επιλογή, βάσει των συμφερόντων και των αναγκών τους και όχι βάσει κάποιας πρότερης «ιδεολογίας». Και είναι αυτή που δείχνει το δρόμο για τη διεύρυνση της επιρροής της ριζοσπαστικής Αριστεράς, το δρόμο για την αναγκαία και επείγουσα κυβέρνηση της Αριστεράς. Ο οποίος είναι ακριβώς αυτός του κοινωνικού, της επένδυσης, δηλαδή, στην προφανή δυνατότητα η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των πληττόμενων κοινωνικών κατηγοριών να συστρατευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να αλλάξει τη ζωή της. Οι άνεργοι, η εργατική τάξη, οι μισθωτοί ευρύτερα, οι νέοι, όλοι οι κατεστραμμένοι από την κρίση σε ποσοστά 80% να αντιληφθούν αυτή την υπόθεση ως δική τους.
`
Πράγμα που σημαίνει πως, όχι μόνο δεν απαιτείται καμιά στροφή προς το κέντρο, κανένας πατριωτικού (;) τύπου προσανατολισμός, αλλά προγραμματική προτεραιότητα, δημόσιος λόγος και ρητορική που να ακουμπούν προνομιακά, εμμονικά, αυτές τις κατηγορίες« Γιατί πρόκειται για επιλογές απολύτως ασύμβατες και αλληλοαποκλειόμενες. Και, παρά τα φημολογούμενα ευρέως, το δεύτερο δεν συνιστά οικονομισμό, ενώ το πρώτο είναι, ως προς τις προθέσεις και τα αποτελέσματα, απλώς πολιτικισμός. Αλλιώς κυβερνητισμός, πάει να πει η σίγουρη οδός της απωλείας.

 

 

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • NAOMI KLEIN Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΚΛΙΚ.

  Ολόκληρο το Βιβλίο Μπέστ-σέλλερ, προσφορά του συνεργάτη μας ftanei_pia στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ. Για να μαθαίνουν νέοι και παληοί.

  Το βιβλίο της Νάομι Κλάιν συγκλονίζει με τις ομοιότητες που βιώνει το πειραματόζωο Ελλάς. Αφού πριν χρόνια η νεοφιλελεύθερη σχολή Φρίντμαν τα εφάρμοσε στη Λατ, Αμερική, Πολωνία, Μεγ. Βρεττανία, Ινδονησία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Ιράκ. κ.α

 • «Καλώς ήρθες» CIA #Twitter & # Facebook!

  Η CIA εισέρχεται στα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθεί, κατασκόπευει και να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις.

 • Πακέτο!

  θα τους ταραξουμε στη νομιμότητα (κι'όσοι προκάνουμε..)

 • Μπορεί ο αστυνομικός να είναι χρυσαυγίτης;

  Δεν υποστηρίζω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ που ψηφίζουν τα αυγά είναι ναζιστές ή συνειδητοί αντι-δημοκράτες – αν και αυτή η επιλογή δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Ωστόσο, τα μεγάλα ποσοστά που παίρνει η ΧΑ ξανά και ξανά εκεί που ψηφίζουν οι αστυνομικοί δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το μήνυμα που προκύπτει είναι σαφέστατο και κανένας δε μπορεί να το αγνοεί.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ- http://wp.me/pVnfp-g9p

 • Σαν να μην πέρασε μιά μέρα…

  2400 Χρόνια Πίσω ;

 • Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.ΥΔ.Α.Π

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

  Μας "πυροβολούν" εν ψυχρώ, μας γυρίζουν στην Γιούλεν των αμερικάνων και αυτοί αντί να ξεσηκώνονται και να τα κάνουν όλα λαμπόγιαλο, παρακολουθούν και μελετούν τις εξελίξεις, ψύχραιμοι και ωραίοι. Και οι "πέτρες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ίπτανται"..

  Εκείνα τα χρήματα του "κουμπαρά" Μπάρδη-Ομοσπονδίας που μας λέγατε πως πήγαιναν οι περικοπές των αποδοχών, εννοείτε πως θα είναι το ισοδύναμο από τις απώλειες στο εφάπαξ;

 • Μεταπληροφορίιες

 • Αγωνιστικο και Λυτρωτικό το 2014

 • Χάουαρντ Ζιν (1923-2010)

  ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ (1,2,3,4 Κεφάλαια)

 • ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

  Οταν στην πρώτη σελίδα του blog υπάρχει η (μοναδική) παραπομπή σε παράταξη κόμματος; Και που έχει ζητηθεί η απομάκρυνση της πολλές φορές; Μετά απορούμε για την αναξιοπιστία-ανυποληψία του κομματικού συνδικαλισμού;

 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ > και αν δεν ανοίγει ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Ιουνίου 2014
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Μάι.   Ιολ. »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • ΕΝΟΤΗΤΑ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ’ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΙΝΑ

  Αυτοοργάνωση, επιτροπές εργαζομένων παντού, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες

 • ΕΥΔΑΠ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  protovoulia1.eydap@gmail.com
  ---------
  ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ.
  ---------
  -Μπορείτε να δημοσιεύσετε άρθρο σας -επώνυμα ή με τα αρχικά*.
  Παράκληση: Χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες
  *Τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση μας.

 • Αρχείο

 • Kατηγορίες

 • «Έπεσε» στο μάτι μας

  και γελάσαμε ..πικρά

 • Αυτό όμως που δημιουργεί ανησυχίες στο προσωπικό τη ΕΥΔΑΠ, είναι η σιγή της ΟΜΕ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για να δημιουργήσει το "αντίπαλο δέος" στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ. Στην ίδια ανάρτηση στο fb, σε ερώτηση στο πρόεδρο της ΟΜΕ: "Στη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συντονιστικό φορέων, ξεκίνησαν καμπάνια "SOSτε το νερό" και κατάφεραν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Θεσσαλονίκης και των γύρων δήμων για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η ΟΜΕ πότε θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες συντονισμού και στην Αττική;" η απάντησή του ήταν: "η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα. Οι συνάδελφοί μας στην Θεσσαλονίκη ακολουθούν την δική τους τακτική, και καλά κάνουν, και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά τους και εμείς ακολουθούμε την δική μας τακτική. Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας, πάντα στο πλαίσιο της τακτικής μας". Δηλαδή; Ποιά "άλλη" τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς. Διαφορετική από αυτή του συντονισμό, συνεργασία και κοινή δράση με όσους συμφωνούν στην μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ; Διαφορετική από το να βάλουμε στη μάχη τους δήμους και την περιφέρεια της Αττικής; Τι περιμένει η ΟΜΕ; Να ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβει πρωτοβουλίες; Ήδη έχουμε αργήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενημέρωση, συσπείρωση, κοινή αγωνιστική στάση όλου του προσωπικού και των συλλόγων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόσκληση σε δήμους, φορείς και πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά για την δημιουργία συντονιστικού φορέα που θα οργανώσει την προσπάθεια θα ξεσηκώσει τους πολίτες ενάντια στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ. Τώρα πριν είναι πολύ αργά.(Από blog ΣΕΚΕΣ)

  ...και μετά μου λες "γιατί δε σου γράφω"; Πρόεδρος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: «η διαδικασία για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν έχει αρχίσει επίσημα»... ,, Θα κάνουμε ότι "περνά από το χέρι" μας.!!! Περισσότερα ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ -ΛΙΝΚ //σε περίπτωση που δεν ανοίγει το προηγούμενοι ΚΛΙΚ ΕΔΩ---> : http://wp.me/pVnjk-eqb

 • Τα πάντα διαλύονται, ξεπουλιούνται..Η Α.Ε. εκποίησης δημόσιας περιουσίας δουλεύει! Εμείς? (ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ)

  ...Εμείς οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες, τα εκατομμύρια... τι κάνουμε, τι περιμένουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Τιιιιιιιιιιιιι;

  ..και τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι δεκάδες "συνδικαλιστές| (βάλτε όποια και όποιους φαντάζεστε) στη ..νιρβάνα τους?

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  Πότε θα γυρίσουμε σελίδα; Δεν αρκούν 40 σχεδόν, χρόνια συναλλαγής, διαφθοράς, ιδιοτέλειας, πελατειακών σχέσεων; Θα πρέπει μήπως να τα ..κατοστήσουμε;

 • αν

 • Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: